חוזה עו"ד

דיון מתוך פורום  פונדקאות

15/02/2014 | 17:49 | מאת: שונטל

1. האם הוועדה מחייבת לקחת עו"ד מרשימת עורכי דין שיש לוועדה בתחום הפונדקאות? או שאני יכולה ללכת (עם חוזה שהפונדקאית ואני כותבות) לעו"ד שיחתום לנו על החוזה? 2. האם חייבים פסיכולוג לאיבחון? או אפשר עובד סוציאלי? 3. האם יש לכן מישהו/מישהי/רשימה של פסיכולוגים/עובד סוציאלי שעורכים אבחון פסיכולוגי (לשם חוות דעת פסיכולוגית לוועדה?) 4. האם הפונדקאית חייבת אישור כתוב מעו"ד (אחר) שיחתום לה שקרא את החוזה של הפונדקאות? כלומר: הוועדה דורשת גם חוזה חתום וגם מכתב נוסף חתום מעו"ד של הפונדקאית שמעיד על כך שהלכה לעו"ד אחר שקרא את החוזה ונתן לה ייעוץ? או שאם הפונדקאית סומכת עלינו/על החוזה שנחתם ביחד אצל עו"ד? ואז אין צורך בחוות דעת נוספת של עו"ד מטעמה? מה הוועדה דורשת? תודה רבה

15/02/2014 | 18:17 | מאת: עו"ד סיגל רוסק גיסין

ניתן ללכת לאיזה עו"ד שרצים אולם רצוי מאד מאד שאלו יהיו עורכי דין שמכירים את המטרייה ועשו חוזים של פונדקאות בעבר וכן עבדו מול הוועדה. החתימה היא לא אצל עורך הדין אלא בוועדה. אין לנו רשימה של עורכי דין ופסיכולוגים. הוועדה דורשת לאבחון פסיכולוג ולא עובד סוציאלי. בנוסף הוועדה דורשת שיהיו שני עורכי דין נפרדים אחד של הזוג והשני של הפונדקאית וכן עורכי הדין של הצדדים צריכים לתת מסמכים נוספים לשני הצדדים מלבד החוזה(מסמכים שהוועדה דורשת). בהצלחה

15/02/2014 | 23:28 | מאת: שונטל

1.בעצם צריך 2 עו"ד ו2-חוזים להגיש לוועדה? 2.או שצריך להגיש חוזה אחד לוועדה? 3.או שצריך ללכת לעו"ד שלישי שיאשר את 2 החוזים? (של הזוג ושל הפונדקאית?) 4.האם יכול להיות עו"ד אחד שיהיה אחראי על החוזה ועו"ד אחר שאצלו ניתן להפקיד את הכסף בנאמנות? 5.האם צריך להפקיד את הכסף בנאמנות לפני אישור הוועדה? כלומר: הוועדה חייבת גם אישור שהכסף הופקד בנאמנות כדי לאשר ? (האם זהו אחד הפרמטרים?) אני מנסה להבין את נושא עו"ד? 6.האבחון: גם הזוג וגם הפונדקאית רשאים ללכת לאותו מאבחן? האם הוועדה יכולה ל"פסול" חוזה ו/או אבחון שלא עומד בקריטוריונים שלהם כי העו"ד ו/או המאבחן לא לקח בחשבון דברים חשובים? אני מנסה להבין לאיזה עו"ד ו/או מאבחן צריך ללכת? תודה רבה

מנהל פורום פונדקאות