רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

16/11/2007 | 10:36 | מאת: גוגי

שלום רב הסיפור קצת ארוך,אנסה לתמצת,אימי בת 85 עברה לפני 5 שנים השתלת מפרק ירך ברגל ימין,באוגוסט 2006 החלו כאבים באזור מפרק רגל שמאל,לאחר צילומים ומספר ביקורים במרפאת חוץ של ביה"ח בו נותחה,הוחלט בחודש דצמבר 2006 על ניתוח להשתלת מפרק ירך ברגל שמאל,נקבע לה תור ב-9 למאי 2007,במשך התקופה בהמתנה לניתוח המצב הורע,אימי הפסיקה ללכת,הכאבים התגברו,היינו פעמיים ברפאת חוץ,הרופאים סרבו להקדים את הניתוח,אמרו לה לקחת כדורים ואם היא לא יכולה ללכת שתשכב במיטה,המצב הגיע לכך שכדורי מורפיום לא העבירו את הכאב,אימי התחילה להזות בלילות,5 ימים לפני מועד הניתוח היא קרסה בבית,נפלה על הגב,מיד אושפזה בבית חולים,במחלקה פנימית,מצאו שיש לה זהום חמור,הצליחו לייצב אותה וטענו שיש לטפל באזור הכאב אורטופדית,כי זה מקור הכאב,הגיעו האורטופדים והם סירבו לגעת במקום וטענו שמקור הזיהום לא ממקום הכאב.אימי השתחררה על דעת עצמה לאחר חודש אישפוז היות ולא רצו לטפל במקום,כעבור 10 ימים בבית,העשתה בדיקות ורופאת המשפחה שלחה אותה לבית חולים,הפעם הביעה רצונה להתאשפז בבית חולים אחר,התברר שהזיהום חזר למימדים הקודמים,המחלקה הפנימית יצבה את מצבה ותוך שבוע האורטופדים ניתחו את האזור,מתוך דו"ח הניתוח התברר שכל הירך שלה היה עטוף במוגלה,התברר שחלק מעצם הירך עד האגן רקוב והיה צורך לנסרו,לאחר מכן ניתחו שוב וחיברו נקז להוצאת ההפרשות,בקיצור אושפזה חודשיים ו-5 ימים,לאחר מכןהועברה לשיקום הייתה שם חודשיים,היום היא בבית אינה מסוגלת ללכת,הרגל קצרה ב-8 סמ,יש לה מטפלת צמודה,טענתו היא שלו הייתה עוברת את הניתוח בחודש דצמבר 2006 היה נמנע ממנה כל הסבל הרב שעברה,והאם יש רשלנות רפואית כשהאוטופדים בבית החלוים הראשון סרבו לנתח אותה למרות שהרופאים הפימנאים קבעו שכן אבקש עיצה ודרך פעולה ותודה על הסבלנות גוגי

17/07/2008 | 16:53 | מאת: דין

מאמר מצוין בנושא רשלנות רפואית http://www.adviser.co.il/p-27_a-919/