הערכת משקל, האם תקין

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

05/09/2007 | 21:42 | מאת: מירי

קיבלתי תשובה שאיני יודעת לקרוא אותה ואני חייבת לדעת האם העובר בזמן פטירתו (בת) הייתה במשקל תקין,ביחס לשבוע ההריון (שבוע 27), או שהיא הייתה קטנה מידי. ואם כן האם החריגה סבירה, ואם ישנם דברים שאינם תקינים אני מבקשת לדעת, כמו היקף ראש, וכו... תודה. מתנצלת על האורך. הממצא הפטולוגי: נ. שליה בפורמלין במשקל 170 גרם ובממדים 15X14X2 ס"מ. חבל הטבור יוצא במרחק 4 ס"מ מקצה השליה ובאורך 28 סמ' ובקוטר 1 ס"מ בחתכו 3 כלי דם, החבל בצורת ספירלה. צד האמאי בעל מבנה קוטילידונים שלמים. בחתך השליה בנויה מרקמה ספוגית ורודה. s-14 חבל הטבור דיסטלי מהשליה סל 1 s-14-1 חבל הטבור מרכז סל 1 s-14-2 חבל הטבור פרוקסימלי סל 1 s-14-3 קרומים סל 1 s-14-4-8 שליה 5 סלים , נשאר חומר. body weiight- 635 gr ch - length - 3.7 cm cr - length - 24.5 cm head circumference - 24.5 cm chest circumference - 18 cm abdominal circumference - 17 cm foot length - 5.2 cm heart weight - 4.7 gr lungs weight - 15.59 (RIGHT 8.81 GR , LT -6.78 GR thyroid weight - 0.15 gr thymus weight - 0.84 gr liver weight -22.85 gr spleen weight - 1.05 gr kidneys weight - 7.21 gr. (rt 3.47 gr) (left - 3.74 gr adrenals weight - 2.06 gr right 1.0 gr . left - 1.06 gr brain weight - 105 gr - left - 1.06 gr pancreas weight - 0.35 gr microscopically: immature placenta weight - 170 gr. focal intervillous AND perivillous fibrin deposits. focal fibrosis of stem villi/ in the chorion AND focally in the decidua. mild chronic inflammatory infiltrate, containing plasma of umbilical cord. umbilical cord with 3 blood vessels. fetal organs shows autolytic changes.

07/09/2007 | 22:21 | מאת: חיפאית

מירי, מנהל הפורום הינו עורך דין. אני חושבת שאת צריכה להפנות את השאלה שלך לרופא נשים

14/09/2007 | 10:52 | מאת:

מירי שלום החיפאית צודקת. אף שאני יודע התשובה אינני מוסמך להשיב לשאלתךמומלץ כי תתייעצי עם עם רופא נשים שמתמחה במעקב הריון.