תוצאות בדיקה EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/05/2007 | 22:45 | מאת: אריק

שלום רב בן 35 סובל כאבים בצוואר וצריבה בראש קרקפת וגם צריבה בזרועות והכתפיים וצוואר לעתם נימלול באצבעות ולפעמים בכל הגוף צריבה קלה ובהעיקר הפרעה במוח במיוחד בשינה לא יכול לישון כמו מכות חשמל ותזוזות מהירות והידים והראש קצת רועדות אך מתפקדות טוב מבחינת נוירולוגית תקינה. עשיתי סיטי מוח וצוואר ועמוד השדרה עליון עם חומר ניגוד הבדיקה תקינה ללא ממצאים. עשיתי בדיקה EEG יש בעיה ארשום מה כתוב בדיוק שתוף פעולה - תקין התרשים בוצע - בעדינות פעילות רקע - לא סדירה, לא סימטרית באיזורים קדמים של מוח נרשמת פעילות - נמוכות מתח באיזורים קדמים של מוח נרשמת פעילות - 9 - 10 הרץ סדיר נחסמתבעת פקיחת עיניים יש גם פעילות איטית - טטא בטווח 6 הרץ שמאלי - פנטו - טמפורלי, אנטרמטנטי פעילות פרוקסיסמלית - יש כללית - גלים איטים גבוהים תדירות 6 הרץ כמותבתרשים ב 40 תגובה לנישום יתר - תהודת בודדות של גלים איטים גבוהים קצרים מאוד לסיכום - תרשים פתלוגי במידה מעטה 1 - אספירת אנטרמיטנטי - פרניטו - טמפורלי שמאלי. 2 - התהודות בודדות ב 40 (של גלים גבוהים) לבירור. זה הדוח בדיקה של EEG האם זה משהו רציני בעיה נוירולוגית ? מה צריך לעשות בשלב הבא למרות שהבדיקה סיטי מוח תקינה תודה מראש

11/05/2007 | 16:13 | מאת:

שלום רב לא בהחכרח יש קשר בין המימצאים באאג לבין ההרגשה שלך החשיבות של הבדיקה הנה בקשר או הקורלציה עם הסומפטומים יש אאג לא תקין ל10% מאנשים בראיים לחלותין ראשית אתה לא מפרט נכון ומדוייק חלק מהמימצאים בבדיקה , תחזור ותבדוק אם הבדיקה נוריולוגית תקינה צריך לחזור על התרשים במצב של חסך שינה ולבצע גם מעבשת שינה לבירור את התופעות בשינה , לגבי הסריפה של הקרקפת הייתי בודקת ב EMG את המערכת ההיקפית . רצוי לגשת לנוירולוג גם לקבל טיפול תרופתי לכל התופעות כל טוב