שאלה לגבי מסרק הלייזר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

05/12/2016 | 23:46 | מאת: אברי

שלום ד"ר אני רואה שאתה אומר אומר תמיד לגבי מסרק הלייזר של היירמקס שהוא קיבל אישור מהFDA כלא מזיק אך אני ראיתי כזה דבר : אכן בחודש ינואר 2007 קיבל מסרק הלייזר היירמקס אישור של מנהל התרופות והמזון האמריקאי (ה FDA) לשיווק תחת ההתוויה כ"מעודד צמיחת שיער בגברים הסובלים מהתקרחות גברית טיפוסית בדרגות 2a עד 5 לפי סולם נורווד-המילטון, בעלי סוג עור 1-4 לפי סולם פיצפטריק. יש לך קישור לאתר הFDA שמראה את מה שאתה אומר שזה שונה ממה שקראתי?תודה

07/12/2016 | 16:59 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אברי שלום, לא ידוע לי שה-FDA אישר זאת. ה-FDA לא נותן אישור על יעילות של תרופה אלא האם ניתן להשתמש בה ללא נזק. ב-2007 היה מחקר אחד בלבד בנושא מסרק לייזר שמי שהיה מעורב בו היה אחד מבעלי החברה כך שלא ניתן להתייחס לזה ברצינות יתרה. אני נמצא הרבה בכנסים שמדברים על הנושא ואף רופא לא התרשם מיעילות המכשיר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות