שימוש ברוגיין מול פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

29/09/2016 | 14:34 | מאת: נתנאל

היי, לפני שתענה לי לפנות לרופאת עור אני יתחיל שהייתי אצל רופאת עור שלא חידשה לי יותר מדי, אמרה לי אם אני חווה נשירה אפשר פרופסיה. מה שאני מבקש ממך הם תשובות כלליות למקרה לגיטימי של נשירה גנטית לבחור בן 26, אני לא סובל מקרחת וגם לא קרוב אך בשנתיים האחרונות חווה נשירה מוגברת ומרגיש בדלילות במרכז הראש (פחות צפיפות בשיער) ובמפרצים יותר. לכן מורח מזה חודשיים רוגיין קצף בצידי המפרצים בלבד. עד כה נראה שיש שיפור. יחד עם זאת בעקבות התוצאות אני שוקל להרחיב את הטיפול למריחה גם למרכז הראש ואמצע הפוני כי אם במפרצים זה עזר על אחת כמה וכמה שיעזור גם במרכז הראש (שם אני חווה נשירה ומתחילה דלילות שאמנם לא נראה לעין). מה שרציתי לשאול הוא כך: 1) מה ההמלצה הרווחת והכללית, להתחיל עם רוגיין ואז לשלב פרופסיה? האם לוקחים בחשבון את הגיל שאני אכן צעיר ועוד רווק ואולי אם אפשר ועדיף בלי פרופסיה בינתיים או שאם כבר מתחילים אז להתחיל גם וגם? 2)במידה שהרוגיין אכן משפיע לטובה ללא פרופסיה, עד מתי הטיפול הזה מחזיק מעמד בד"כ ללא פרופסיה? 39 מה ההמלצה הכללית לבחור בגילי שאכן יש לו שיער ולא סובל מקרחת אך סובל מנשירה והתחלת דלילות (פחות צפיפות בשיער)- האם להתחיל פרופרסיה או מינוקסידיל? תודה על התשובות

06/10/2016 | 09:36 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

נתנאל שלום, לא בדקתי אותך ולכן לא יכול לתת תשובה אמינה עד הסוף - על פי תיאורך שילוב של פרופסיה והרגיין קצף יכול להיות כמובן יעיל יותר מאשר אם תקח רק אחד מהם. אם ההרגיין משפיע היטב ללא הפרופסיה ניתן לחכות אבל לא יכול להגיד לך טווחי זמן, כל אחד מגיב שונה. אני בכל זאת חושב שכדאי להעזר בהחלטה מה ומתי לקחת עם רופא עור שיבדוק אותך ועל סמך זה ימליץ על הטיפול הנכון בכל שלב ושלב.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות