שיער דליל

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/09/2016 | 11:46 | מאת: גיל

שלום, לפני שבועיים שמתי לב שהשיער שלי באזור הקודקוד התחיל להיות דליל יחסית וצבע השיער ועובי השיער נפגע, ישר הלכתי לבית חולים ועשו לי בדיקות דם כדי לשלול מחלה בבלוטת התריס. נמצא שיש לי חוסר קל בברזל ולצערי לא בדקו לי על חוסר באבץ בגלל שלא עושים בדיקות של אבץ בבית חולים. רציתי לדעת האם חוסר קל של ברזל עלול לגרום לנשירת שיער. כמו כן איזה טיפול רפואי יש כיום שהוא לא שימוש במינוקסי או פרופרסיה שיכול לעקב נשירה ולעזור בחיזוק ועיבוי השערה? חשוב לציין שאני בן 21, יש לי גנים גנטים של התקרחות במשפחה(למרות שאחי בן 30 לא "זכה" חוץ ממפרצים גדולים), אני לקראת סוף השירות הצבאי שלי נמצא בהרבה מצבים של לחץ ולאחרונה הורדתי במשקל בחודשיים כ 3~5 קילו. תודה.

21/09/2016 | 12:58 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

גיל שלום, חוסר ברזל יכול להיות אחת הסיבות לנשירת שיער אבל 98% מהגברים המתקרחים הסיבה היא גנטית הורמונלית. הטיפול הטוב ביותר הינו הפרופסיה או המינוקסי ואם יש לך היסטוריה של קרחים במשפחה ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור לגבי הטיפול המתאים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות