החמרה בנשירה ודלילות קדמת הראש לאחר לקיחת פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

18/08/2016 | 03:51 | מאת: אור

שלום ד''ר אלכס גינזבורג, הייתי אצל רופא עור בעקבות התחלה של דלילות במפרצים וקדמת הראש. התחלתי ליטול פינסטריד 1 מ''ג ליום ואני כבר חודשיים לוקח את התרופה. אני שם לב בזמן האחרון בעיקר בזמן החפיפה במקלחת שאני רואה על היד הרבה שיערות שנושרות מהחלק הקדמי של הראש שגם נראה הרבה יותר דליל מלפני נטילת הכדורים. שאלתי היא האם התופעה שכיחה בעקבות נטילת התרופה? מה אפשר לעשות לשימור המצב והפסקה של הנשירה החמורה בזמן החפיפה. אני כבר נזהר לעסות את קדמת הראש מחשש לראות יותר שיערות על כף היד. מחכה לתשובתך. תודה.

18/08/2016 | 08:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אור שלום, לפרופסיה אין כל תופעת לוואי של הגברת הנשירה בתחילת הטיפול, כך שהסיבה היא המשך ההתקרחות שלך ולא התרופה. הפרופסיה מפסיקה את הנשירה ב-80% מהמקרים תוך 3-6 חודשים וב-60% מהמקרים אף מצמיחה שיער חדש לאחר כשנה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות