החלקת שיער ונשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/06/2016 | 23:02 | מאת: אילנית

שלום דוקטור גינזבורג יש לי שאלה קצת מורכבת ואני ממש אודה לך מראש אם תענה. קניתי חומר להחלקת שיער ביתית והתשמשתי בו על שיער הראש לפני כשנה ופתאום ראיתי שאמרת שאתה לא ממליץ לעשות החלקות שיער מכיוון שזה יכול לגרום לקרחות. כמה חודשים אחרי גיליתי איזור קטן בראש מעט דליל איפה שיש לגברים מפרצים (אני לא בטוחה שהוא לא תמיד היה). חששתי שהדלילות נובעת מההחלקה אז עשיתי ניסוי על השערות ביד שלי. מרחתי המון מאותו חומר על חלק מהאמה שלי שבו יש שערות, השארתי אותו חצי שעה ואז שטפתי. עקבתי אחרי השערות ביד במשך חודש ולא השתנה בהם כלום, אותה צפיפות, אותו אורך וכשניסיתי למשוך בעדינות שערות משם לא הייתה נשירה יותר מבשאר היד. אחרי חודש שוב עשיתי את אותה פעולה ושוב אותה תוצאה. ועכשיו אחרי חודשיים השערות ביד בדיוק אותו דבר. צילמתי גם. השאלה שלי היא האם זאת הוכחה שהחומר הספציפי הזה לא פגע ולא יכול לפגוע לי בשערות גם של הראש?

21/06/2016 | 08:29 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אילנית שלום, אף על פי מה שניסית ובדקת אני אישית מתנגד לכל החלקת שיער שהיא על סמך נסיון רב שנים וראיית התוצאות של רבים שעשו החלקה וסבלו מנשירה מוגברת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות