שאלה לגבי פרופסיה על משהו שאמרת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

19/05/2016 | 10:14 | מאת: אלון

שלום רב דוקטור , רציתי לדעת לגבי פרופסיה אמרת באחת השאלות שאין לה השפעה על DHT בשאר אזורי הגוף אלא חוסמת אותו אך ורק בזקיקי השיער ורציתי לדעת איך זה הגיוני אם זה תרופה לא במריחה מקומית אלא תרופה בכדור שנספגת בגוף ? תודה רבה על המענה

23/05/2016 | 11:46 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלון שלום, הפרופסיה מדכאת את האנזים 5 אלפא רדוקטאז וע"י כך עוצרת את תהליך הייצור של ה-DHT האחראי להתקרחות. האנזים הזה לא מצוי בקרקפת האחורית אלא רק בפדחת ובמרכז הקרקפת היכן שבד"כ מתקרחים ולכן עושה את הפעולה שם. במינון נמוך כמו של הפרופסיה 1 מ"ג אין לו כל השפעה על שאר אזורי הגוף, אבל אם לוקחים את החומר הפעיל פיניסטריד שכאמור נמצא בפרופסיה במינון נמוך של 1 מ"ג במינונים גבוהים כמו בפרוקיור למשל 5 מ"ג זה משפיע על אזורים אחרים כמו הפרוסטטה במטרה למנוע את הגדלתה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות