התקרחות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

12/05/2016 | 02:10 | מאת: בן 24

שלום ד"ר, אני סובל מסבוריאה קשה(כנראה על רקע גנטי: גם לאבא שלי יש את אותה בעיה). אני מטפל בה באמצעות שמפו סבוסל ואד אנד שולדר. במשך שנים הייתי מקלף את אותם גושים שצומחים על הקרקפת כתוצאה מהסבוריאה. הפסקתי עם זה לפני שנה לאחר שהבנתי שאני ממש פוצע לעצמי את הקרקפת ופחדתי שאני גורם לעצמי לנשירה. לאחרונה שמתי לב לנסיגה ודלילות של השיער באזור המפרצים ולקרחות קטנות שדומות בגודלן באופן חשוד לאותם גבשושי קשקשים שיש לי על הקרקפת ואף נמצאות באותן איזורים. שאלותיי הן כאלה: 1. האם אותן קרחות והדלילות מקורן בקשקשים? 2.האם יש סיכוי שבאותן קרחות יצמח השיער בחזרה? 3. האם כדאי להשתמש לשם כך במינוקסי?שמעתי שהוא עלול לגרום לגירוי של העור ואני מפחד שהוא יחמיר את הסבוריאה שלי ויגרום לנשירה. 4. האם סבוסל יכול לגרום לנשירה? האם כדאי לעבור לניזורל? מי מהם טוב יותר? אודה לעזרתך ד"ר, זה מאוד מדאיג אותי.

15/05/2016 | 13:36 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

בן 24 שלום, יש להתייחס לכל תופעה בנפרד - לקחת טיפול לסבוריאה ובמקביל במידת הצורך לטפל בנשירת שיער. מכיוון שלא בדקתי אותך, ממליץ שתתייעץ עם רופא עור לגבי טיפול לשתי הבעיות

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות