שימוש בפורפסיה ואימוני כוח בחדר כושר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

09/05/2016 | 10:23 | מאת: עדי

שלום רב, אני בן 27 נוטל פרופסיה 3 שנים בערך. לא חוויתי מעולם תופעות לוואי והתרופה עצרה את הנשירה ואף בחלק מהתקופה העצימה (מעט) את כמות השיער. בארבעה החודשים האחרונים התחלתי להתאמן בחדר כושר אימוני משקולות וכוח (ללא אירובי בכלל) והגוף שלי התחזק והתנפח. חשוב לי כאן לציין שאניני צורך אבקות חלבון למיניהם, סטרואידים או קריאטין. מאז שהתחלתי להתאמן התזונה שלי השתפרה, אני צורך חלבון מגבינות , ביצים ובשר(בקר ועוף). יחד עם זאת נשירת השיער חזרה ובגדול, אני מרגיש ורואה נסיגה במפרצים, וכמויות גדולות של שיער פזורות ברחבי הבית. קראתי שיש קשר בין אימונים כוח אשר מגדילים את כמות הטסטוסטרון לנשירת שיער. רציתי לשאול האם הדבר קבוע או שיתאזן? האם להמשיך ליטול פרופסיה ? האם לשקול להפסיק אימוני כוח או לשנות תזונה ? תודה מראש.

09/05/2016 | 13:27 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

עדי שלום, הטסטוסטרון אינו הגורם לנשירה אלא הורמון ה-DHT כך שאין כל קשר בין אימוני הספורט לנשירת השיער. הפרופסיס ככלל משפיעה יותר על הפדחת ומרכז הקרקפת ופחות על המפרצים ויתכן שזו הסיבה לנשירה המוגברת במיקום זה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות