שאלה רלוונטית.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/11/2015 | 21:29 | מאת: אנדריי.

שלום רב ד"ר גינזבורג מצטער מראש על אורך הפנייה, אבל מעוניין שתבין את בעייתי. שמי אנדריי בחור בן ארבעים פלוס, די רציני שלוקח את עצמו ברצינות. לפני כמה שנים לא מעטות גידלתי שיער (לא ארוך במיוחד), ועשיתי החלקה רגילה בעצמי בעזרת שפורפרת החלקה (ת. גרמניה שנקנתה מחנות שמוכרת תכשירי יוקרה למספרות וחניות כל-בו). וככל הנראה הרסתי את הקרקפת כי מאז -נשירה ושיער דליל, הרבה אמרו לי שעבר זמן די רב מאז, וזה לא כל כך קשור. אבל אני יודע מה היה ומה נהיה לאחר מכן (הייתה נשירה מסיבית, בזמנו לאחר ההחלקה ובגללה הורדתי את כל השיער, ולא צומח טוב מאז). אני יודע שמשהו בקרקפת נפגע כמו שמורידים למשל שיער לצמיתות בלייזר הוא יכול לחזור אבל לא באותה רמה, וזה בדיוק מה שקרה ההחלקה הכימית חד משמעית פגעה בקרקפת שלי (יכול מאוד להיות בגלל שהכנסתי לקרקפת ולא מעל השיער, צריך איזה מרחב של כמה מילימטרים, אבל היה לי שיער די קצר בשביל זה. ובכן מניסיונך הרב שצברתה בלמידה ובמיוחד עם מטופלים, מה הדבר הטוב ביותר עבורי שיכול לעזור לי לשיקום הקרקפת, כגון האם מסכה מיוחדת, שמפו מיוחד, משהו טבעי למריחה, מסרק חשמלי -כל דבר שיוכל לעזור ולסייע במקצת לעניין הקרקפת שעברה טראומה נוראית. לתשובתך אודה מקרב לב! תודה רבה.

26/11/2015 | 12:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אנדריי שלום, ידוע שהחלקה בכל שם שהוא גורמת לנשירה ונזק על פי נסיוני. לעיתים הזמן עושה את שלו ולעיתים לא. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור אם חושב שיש מקום לטיפול תרופתי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות