הלוואי ותוכל לסייע

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/08/2015 | 22:22 | מאת: המוזר

שלם ד"ר גינזבורג, רציתי לשאול שתי שאלות, שאולי תוכל לענות עליהן. במשך שנתיים התלבטתי האם לקחת פרופסיה על-מנת לעצור התקרחות, ולבסוף החלטתי בחיוב. הפרופסיה עבדה יפה מאוד ועצרה את ההתקרחות השיער נהיה חזק ובריא. עם זאת, לאחר מספר חודשים של לקיחה יומיומית, נדמה כי פתאום ההשפעה פסקה והשיער החל לנשור במהירות. לא ברור לי למה, אך כן אומר כי עברתי בשלב מסויים למשך חודש וחצי לפניסטריד של טבע וחזרתי...מאחר שחשבתי שיש קשר. האם יש לך מושג למה? האם נתקלת במקרים שבהם הפרופסיה שעבדה, מפסיקה לעבוד פתאום לאחר מספר חודשים? ובהקשר זה אספר לך שתי תופעות מוזרות שאולי יכולות לסייע: א. כאשר הפרופסייה השפיעה, לא גירד לי בכלל בקרקפת. ברגע שהפסיקה להשפיע, חזר הגירוד(כפי שהיה כאשר לא הייתי לוקח פרופסיה). אין לי מושג מה הגירוד הזה(נעלם באופן משמעותי לאחר שטיפה בקוטזול שמפו). ב. כשהתחלתי לקחת את הפרופסיה, היו לי מספר ימים שבהם היו לי דקירות באזור הערמונית, וגם לאחרונה כשהחלה הירידה בהשפעה חשתי דקירות באזור הערמונית(בשני המקרים חלפו תוך חצי דקה-דקה). אדגיש כי בטרם ללקיחת הפרופסיה, מעולם לא חשתי דקירות באזור הערמונית. האם המידע עוזר לכוון אותך? תודה מראש על תשובך!

03/08/2015 | 12:46 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום לך, הפרופסיה יכולה לעיתים לרדת ביעילותה בכ-10% לאחר שימוש ממושך אבל עדיין עושה את העבודה. את הפינסטריד של טבע אני עדיין לא מספיק מכיר וכל עוד לא נחספתי אליו אני ממליץ על הפרופסיה. הגרד הוא לעיתים תופעה נלווית של ההתקרחות והכאבים בערמונית לדעתי יחלפו כי עובדה שהשתמשת עד היום . בכל מקרה ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור.ולא קרה דבר.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות