טיפול בנשירה באמצעות ג'טפיל (מינוקסידיל) או לייזר

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/06/2015 | 17:08 | מאת: אור

שלום רב, הייתי מעוניין לשמוע מה דעתך על טיפול בנשירה אצל גברים באמצעות מינוקסידיל המוחדר לקרקפת באמצעות מכשיר הג'טפיל (מכניס את החומר בלחץ אוויר חזק אל תוך הקרקפת עד לשורש השערה). האם מומלץ? באיזו תדירות כדאי לעבור טיפול כזה במעונים המורשים הנותנים אותו? בנוסף, קראתי לאחרונה שישנם מכשירי לייזר (בעיקר נמכרים בארה"ב) המשדרים גלים מסוג מסוים אל תוך הקרקפת וכל מעכבים נשירה ותורמים לצמיחה מוגברת של השיער. האם מדובר במכשירים יעילים? תודה

29/06/2015 | 12:44 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אור שלום, הטיפול של החדרת מינוקסידיל בלחץ אויר לקרקפת מבוצע בקליניקה שלי שנים רבות - אני בוחר את המטופלים הפוטנציאליים על סמך הנסיון שלי ולא לכולם ממליץ. ב-60% מהמקרים היעילות טובה. טיפולים בלייזר לא הוכחו מדעית כיעילים אך גם אינם מזיקים.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות