הצלחתי לעצור את הנשירה חלקית, כמה שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/05/2015 | 10:41 | מאת: מתחיל לחשוש

היי דוקטור, אני בן 25, השיער שלי מאוד דליל, והתחלתי להבחין במפרצים בקדמת הראש..אני חושש מאוד ורוצה להקדים תרופה למכה. בשנה האחרונה היית לי נשירה רצינית (הייתי רואה על הכרית מלא שיערות) אך לא ייחסתי לזה חשיבות, לפני כשלושה שבועות ביקרתי אצל הרופאת עור שלי, היא נתנה לי תחושה שאין מה לעשות אבל הביאה לי מרשם לבטאקורטן (תמיסה לקרקפת 0.1% לשים על הקרקפת פעמיםי ביום), ואמרה לי לחפוף פעם בכמה ימים עם שמפו לתינוק, והאמת שהדבר הזה עזר מאוד, השיער שלי נראה הרבה יותר בריא ועמיד ואף לא נושר לי הרבה שיער. כמו כן, עשיתי בדיקות דם ואני צפוי להפגש עם הרופאת עור בחודש הקרוב, השאלה שלי היא, אך אני יכול לדעת האם ההתקרחות שלי היא גנטית או קורת מסיבה אחרת? (אבא סבא ואח שלי קרחים). אני לא רוצה להיות קירח, האם יש דרך למלות את השיער (חוץ מתכשירים מלאכותיים?) ולעצור את הדבר הזה?! אני כרגע במצב שאני יכול לסבול אותו..אבל אם הוא יחמיר יהיה לי מאוד קשה אני שואל את השאלות כאן כי הרופאת עור שלי נתנה לי תחושה ששום דבר לא יעזור וזוהי דרכו של הטבע (דבר שאני ממש לא מקבל)

27/05/2015 | 15:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום לך, כ-98% מהגברים המתקרחים ההתקרחות היא על רקע גנטי ולכן סביר להניח שגם אצלך זו הסיבה. יש היום טיפולים לעצירת הנשירה שרופאי העור נוהגים לתת ונראה לי שזה הזמן להתחיל, התייעץ עם רופאת העור שלך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות