קריאטין, שמן דקל ננסי ומפרצים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

26/05/2015 | 18:24 | מאת: דוד

ד"ר גינצבורג שלום רב אני בן 22, מתאמן בחד"כ בהרמת משקולות. התחילו לי מפרצים בשנה-שנתיים האחרונות. התחלתי להשתמש במינוסי קצף 5% פעמיים ביום, בנוסף לרולר פעמיים בשבוע ושמפו ניזורל 2% פעמיים בשבוע. אני אכן רואה שיפור אך ארצה לראות שיער צומח בצורה שופעת יותר. כמו כן, לפני חודשיים היה לי דלקת בערמונית והשתמש בכדורי permixon אשר הועילו. בנוסף לכך, אני מרגיש שעירות יתר בחזה, בבטן, בכתפיים ובגב. הערמונית חזרה להיות במצב מוגדל ורגישה (לטעמי, עדיין לא נבדקתי אצל אורולוג) יש לי מס' שאלות: 1. האם כדורי דקל ננסי במינון 320 מ"ג ביום עשויים לעזור בהורדת ה DHT ובכך להפסיק הנשירה + להפסיק את שעירות היתר? הזמנתי כודרים של חברת Jarrow Formula. 2. האם שימוש ב5 מ"ג קריאטין ביום במסגרת האימונים עשוי להגביר את הDHT ובכך להגביר הנשירה ? האם יהיה בעיה לשלב בין השמן דקל לקריאטין ? 3. האם זרעי פשתן ותה ירוק עשויים לעשות הבדל משמעותי בהורדת הDHT? 4. מה עוד אוכל לעשות על מנת להוריד את הDHT ולהגביר את צמיחת השיער ? (תוספי מזון, תזונה, אימונים ואורח חיים בכללי) 5. מה עוד אוכל לעשות על מנת להפסיק את שעירות היתר בגוף ? השבת השיער וצמיחתו המחודשת חשובים לי יותר מהאימונים, לכן לא אכפת לי שלא להשתמש בקריאטין בנתיים. תודה מראש, דוד.

27/05/2015 | 15:27 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

דוד שלום, אני רופא וכרופא דוגל בטיפולים שעברו מחקרים והוכחו כיעילים לעצירת הנשירה ולכן לא מהממליצים על כל תוספי המזון שאתה מדבר עליהם. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור לגבי הטיפול המתאים עבורך.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות