החלקות שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

01/05/2015 | 22:48 | מאת: שני

ד"ר גינזבורג שלום השיער הטבעי שלי הוא כמעט מקורזל ומאוד קשה לסידור ולהארכה (כל הזמן מתכווץ) לכן עברתי מס' פתיחות תלתלים שעזרו וגם החלקה פחות מוצלחת. קראתי בפורום שאתה מתנגד להחלקות מכל סוג ושהן גורמות לפגיעה בשורשי השיער. הספרים שעשו לי את ההחלקות אמרו שהם שומרים תמיד על מרווח של סנטימטר בין הקרקפת למריחת החומר על מנת למנוע פגיעה בשורשי השיער. מה דעתך על הטענה הזאת? איך אפשר לדעת אם ההחלקות גרמו כבר נזק? יש לי חלק מאחורה למטה שיש בו פחות שיער וצמיחה אבל אני לא בטוחה שזה לא היה ככה לפני... רופא שבודק יכול לדעת? שאלה נוספת- כמה זמן לוקח לגבות להגיע לצמיחה מלאה? דיקקו לי נורא את הגבות פעמיים ומאז אני חצי שנה מגדלת אותן בחזרה אבל יש 2 נקודות שחסר בהן שיער. יש עוד סיכוי שזה יצמח חזרה? האם אתה מקבל גם באיזור ת"א? עובד עם כללית? תודה

03/05/2015 | 11:00 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שני שלום, אני עדיין עומד מאחרי הדברים שלי שכל החלקה באשר היא ובכל צורה שהיא לא תורמת ללשיער בריא. רק ימים יגידו אם נגרם נזק או לא. לעיתים אם מתעסקים יותר מדי עם הגבות הן גם יכולות לא לצמוח יותר אבל לא ראיתי אצלך את המצב אז לא יכול לקבוע. אני רופא עור שמקבל ברעננה באמצעות מכבי ומאוחדת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות