נשירת שיער מוגברת

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

30/04/2015 | 13:04 | מאת: יובל

שלום, אני יובל בן 22, השתחררתי מהצבא לפני חצי שנה. בחודש ינואר התחלתי להבחין שאני נושר שיער, משהו שלא קרה לי אף פעם. מאז הייתי אצל מספר רופאי עור, מומחים לשיער ועוד, ואף אחד לא הצליח לאבחן את הבעיה שלי. היום אני בשלב שכל החדר, המיטה, המקלחת, העבודה, וכל מקום אחר שאני פשוט מסתובב בו, מלא בשיער ודורש ניקיון יום-יומי. בקלות אני יכול לספור בין 200 ל300 שערות ביום שנושרות בזמן המקלחת או בזמן העברת היד על הראש ללא מאמץ. אחרי בדיקות דם, נמצא שאין שום דבר חריג אצלי, הנשירה לא מלווה בגרד, אין לי שום מחלת עור או בעיה בקרקפת, פעילות בלוטת התריס נמצאה תקינה, ואין שום דבר שנראה כמו סימפטום שיכול להסביר למה אני נושר שיער כמו כלב. כבר אפשר להבחין איך השיער שלי נהיה דליל בכל אזור הראש ובקודקוד בכלל כבר התפתחה קרחת, כל זה ב4 חודשים בלבד. התחלתי לקחת תרופות כמו מינוקסידיל, טיפות וכדורים הומואופטים, תוספי תזונה (HR ROOTS), תוספי חלבון ועדין הנשירה לא מפסיקה לא לרגע. הפתרון היחידי שעוד לא ניסיתי זה פרופסיה. לטענת הרופאים, עדין צומח לי שיער חדש אבל הוא מהר מאוד נושר. אני אבוד עצות, יש לי תורים לרופאים רק בעוד חודש, רופאה אחת אמרה לי שאין לי שום פתרון בכלל, אנ י מרגיש שאין שום דבר שתופס לי את השיער על הראש וכל יום אני מאבד עוד ועוד. אני לא יודע מה לעשות אני פונה לפורום הזה אם מישהו יכול איכשהו לתת לי עצה, אני מאוד אשמח. תודה רבה.

03/05/2015 | 09:30 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יובל שלום, 98% מהגברים שסובלים מנשירה / התקרחות, מקור הבעיה הינו גנטי והורמונלי וזו הסיבה שבודאי גם אצלך זה המקור ולכן לא ניתן למצוא דבר שלילי בבדיקות דם. התרופה הטובה ביותר נכון להיות היא פרופסיה וכדאי לך לחזור לרופא עור ולנסות להשתמש בה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות