משתמש בפרופסיה כ-8 שנים. שוקל להפסיק

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/03/2015 | 16:13 | מאת: יהודה

שלום רב, אני בן 32, במצב 3-4 לפי הסולם של נורווד. אני לוקח באופן רציף פרופסיה מגיל 24 ואני מעריך שלולא הייתי לוקח פינסטריד הייתי במצב יותר מתקדם כעת. עקב כך שההוצאה השנתית של פינסטריד היא גבוהה (בין 2500~ לשנה לפרופסיה ועד כ 700~ לגרסה גנרית), ותרופה איננה מחדשת שיער, אני שוקל להפסיק "להילחם" ופשוט להקריח מסוג של בחירה. יתרונות של הפסקה התרופה , מעבר לשיקול הכלכלי הוא שאוכל לחזור לתרום דם. אשמח לשמוע את דעת הרופא האם יש אלמנטים שאני מפספס פה לפני שאני מפסיק. תודה מראש.

29/03/2015 | 08:02 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יהודה שלום, אינך מפספס שום אלמנטים בהנחה שברור לך שברגע שאתה מפסיק הנשירה חוזרת. מבחינת השיקול הכלכלי, הפטנט על התרופה ממש בתקופה הקרובה אמור לפוג וזה אומר שמחירה יצנח כי יהיו גם תרופות גנריות מאושרות שמחירן יהיה נמוך בהרבה. שאר השיקולים הם שלך.

29/03/2015 | 10:28 | מאת: יהודה

תודה על המענה ד"ר גינזבורג. לגבי הפטנט שהזכרת , לפי הידוע לי, הפטנט פג ב 2006 באופן חלקי, ובדצמבר 2013 באופן סופי. יחד עם זאת, מאז ועד היום לא הייתה ירידת מחירים. האם ידוע לך על משהו אחר?

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות