פסוריאזיס

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

28/03/2015 | 13:24 | מאת: בן

דר שלום רב, אני בן 33 ויש לי שאלה לגבי פסוריאזיס להורים שלי אין פסוריאזיס והם בני 58 אבל לאחותי הקטנה שהיא בת25 היה פסוריאזיס לפני 10 שנים ( בגיל 15) ומאז לא חזר לה תודה לאל . עכשיו השאלה שלי מה הסיכוי שיכול להיות לי ? אני קורא מאמרים על זה ורשום שאם לאח יש ולשני ההורים אין אז האח השני יש לו סיכוי ב 20% האם 20% נחשב הרבה ? האם יש בדיקה שאני יכול לעשות לדעת אם אני נושא את הגן הזה ? שוב פעם לשני ההורים אין כלום ורק לאחות הקטנה היה לפני 10 שנים ולא חזר עד היום . תודה רב דר אלכס גינזבורג

31/03/2015 | 12:28 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

בן שלום, הפסוריאזיס אכן ידוע כמחלה גנטית במידה מסויימת כך שזה יכול להיות שהמחלה תתפרץ מתישהו גם אצלך. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור- יד דרך לעיתים לבדוק זאת.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות