שיער אפור

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/03/2015 | 13:37 | מאת: יעיר

שלום דר האם ידוע לך מה קורה עם הנושא הזה<?פורסם לפני 5 שנים בעיתון מאוד מכובד:"מדען צרפתי מפתח "קרם קסמים" שיוכל להחזיר לשיער אפור את צבעו המקורי. בוועידה שנערכה לאחרונה ב- Cairns שבאוסטרליה, ד"ר Bruno Bernard גילה שהוא עובד על קרם שיכול להשיב לשיער אפור את צבעו המקורי, מבלי צורך לצבוע אותו בחומרים כימיקליים. הצוות של ד"ר Bruno Bernard גילה שהתהליך ההדרגתי שגורם לשיער להיות אפור, יכול להיבלם ואפילו לחזור למצב המקורי, ע"י ציפוי והחדרה של אנזים טבעי ששומר ותורם להתפתחות מלנציטים. מלינציטים (תאי מלנין) נמצאים בזקיקי השיער בקרבת הקרקפת ומייצרים מצבורי מלנין שמועברים לשיער כשהוא גדל ומספקים לו את הפיגמנטים שמספקים לו את צבעו. עם הגיל, תהליך ייצור המלנין נפגע ויורד עד שהוא כושל מלספק לזקיקי השיער את הפיגמנטים ותוצר לכך השיער מאפיר ולאחר מכן מלבין. אבל, ד"ר Bruno Bernard , טוען שהקרם שהוא מפתח יהיה מסוגל להשיב את מאגרי המלנין ותהליך ייצור המלנין לתחייה. המוצר, שממומן ע"י חברת L''Oreal , צפוי לצאת לחנויות בתוך 5 שנים. עבדנו במשך 10 שנים כדי להבין את מקור התהליך שבו השיער הופך לאפור, וגילינו שמדובר בתהליך הדרגתי של ירידה בייצור תאי המלנין. כך ציטט Courier Mail את ד"ר Bruno Bernard . "

24/03/2015 | 08:16 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יעיר שלום, זה נשמע מהפכני ופורץ דרך אבל נצטרך לחכות בסבלנות ולראות אם אכן יקרה... גם השבוע יצאה ידיעה בעתונות על תרופה לאלצהיימר שרק בעוד 5 שנים נוכל לבדוק את יעילותה... בעולם עושים כל הזמן מחקרים על כל נושא אפשרי אך לא תמיד הדברים אכן קורים, אבל אם כן... יהיה מעולה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות