מפרצים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

27/02/2015 | 23:28 | מאת: בן 26

בגיל 24 לקחתי ויטמין C כי הוא נוגד חמצון. לקחתי כתוסף. נהיה לי התחלה של מפרצים. חשדתי שזה קשור לויטמין אבל אנשים אמרו לי שאין קשר. אחרי שנתיים לקחתי שוב את הויטמין והמפרצים התגברו אצלי. עכשיו נתקלתי בכתבה הבאה: http://www.hair.org.il/05/%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%A8/ "נשירת שיער – אילו ויטמינים אחראיים לצמיחת השיער? כאמור, במקרים מסוימים נשירת שיער מוגברת והתקרחות עלולות להתרחש כתוצאה ממחסור או עודף של ויטמינים ומינרלים בגוף. מחסור חמור בברזל, אבץ וסלניום – שהינם מינרלים חיוניים ומחסור בויטמינים A, B, H ו-K הינם גורמים אפשריים להתקרחות מוקדמת. כמו כן, עודף של הויטמינים A, C ונגזרות של ויטמין B עלול גם הוא לעודד נשירת יתר. על מנת לבחון האם קיים אצלכם חוסר או עודף במינרלים ובויטמינים הללו יש לגשת לרופא המשפחה ולבקש לבצע בדיקת דם מקיפה אשר תציג עבורנו פרופיל רחב ותאפשר לנו לגלות האם אכן אנו סובלים מחוסר או עודף בויטמינים מסוימים." עכשיו כשכבר הנזק קרה, אני רוצה להחזיר את השיער שנעלם לי במפרצים. יש כל כך המון שיטות והמון חברות להחזרת השיער והתבלבלתי כבר מהכל... מה השיטה הכי טובה להחזיר שיער? וכמה העלות?

01/03/2015 | 08:34 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

בן 26 שלום, כ-98% מהגברים המתקרחים הסיבה היא גנטית הורמונלית ולא מחסור או עודף בויטמין זה או אחר. יכול להיות כמובן שחוסר או עודף בויטמינים מסויימים יכול להאיץ תהליך אבל הסיבה הראשונית כאמור היא גנטית. עלייך להתייעץ עם רופא עור ולהבין ממנו מהן האפשרויות הנכונות באמת ולא להתפתות לכל מיני הבטחות שוא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות