שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/02/2015 | 21:31 | מאת: אלעד

לד"ר גינזבורג האם ייתכו שנשירת שיער והתקרחות נגרמות בין היתר מהוצאת שכבת זרע לבטלה ככל שבנאדם מוציא את זה יותר נגרמת יותר התקרחות ונשירת שיער לפי הרמב"ם ראיתי שכ ''שכבת זרע היא כוח הגוף וחייו ומאור העיניים וכל שתצא ביותר הגוף כלה וכוחו כלה וחייו אובדים הוא שאמר שלמה בחכמתו אל תיתן לנשום חילך. כל השטוף בבעילה זקנה קופצת עליו. וכוחו תשש. ועיניו כהות. וריח רע נודף מפיו ומשחיו ושער ראשו וגבות עיניו וריסי עיניו נושרות ושער זקנו ושחיו ושער רגליו רבה, שיניו נופלות והרבה כאבים חוץ מאלו באים עליו. אמרו חכמי הרופאים אחד מאלף מת בשאר חולאים והאלף מרוב התשמיש. '' (מתוך האתר נשירת שיער) < מעניין גם שבכתבה באתר YNET דיברו על כך שפעילות מינית מגבירה את רמות הטסטוסטרון (הורמון מין גברי), ובאותה כתבה גם היה כתוב שההורמון לפעמים גורם לקרחת.. מדהים, לא? < ציטוטים מתוך הכתבה שהתרפסה ב YNET: < " ואכן, הטסטוסטרון שנוצר ברובו באשכים, הוא זה שאחראי למראה הגברי, להופעת סימני המין המשניים כמו שיער על הגוף, זקן ושפם ולפעמים קרחת, והקול הגברי." "עד היום נערכו כבר כמה מחקרים, שהוכיחו שפעילות מינית מגבירה את הפרשת הטסטוסטרון", אומר ד"ר צחי בן ציון, פסיכיאטר ומטפל מיני בבית החולים סורוקה. "באחד המחקרים גילו שאצל מבוגרים יש רמות גבוהות יותר של טסטוסטרון כאשר הם פעילים מינית, ואילו אצל גברים שהתאלמנו חלה ירידה בהפרשת ההורמון". ן ברצוני לאמת את הדבר: האם ייתכן שהדבר נכון אבל המדע והמדענים לא יודעים זאת?? {ייתכן שזה גורם לנשירה מוקדמת למי שיש את גן ההתקרחות? או למי שאין את הגן של ההתקרחות לנשירה מועטת או נשירה רצינית?...} אולי המדע לא גילה זאת זה גם יכול להיות

25/02/2015 | 15:14 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלעד שלום, אחד מהמיתוסים בנושא שיער הוא שאוננות רבה גורמת לנשירת שיער, אבל הוכח מעל לכל ספק שכ-98% מהגברים הסובלים מהתקרחות, ההתקרחות היא על רקע גנטי הורמונלי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות