שאלה לגבי מינוקסי

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

20/02/2015 | 14:20 | מאת: א.

שלום. אני מתלבט אם להתחיל להשתמש במינוקסי. מצד אחד אני מרגיש דלילות קלה בשיער, וטיפה נשירה במפרץ השמאלי (שלא רואים). מצד שני זה לא משהו שנראה לעיין, זה תחושה אישית שלי ואת המצב הזה אני משווה לגיל 13, כלומר שהשיער שלי היה מלא מאוד (אני בן 26 היום). ההתלבטות שלי היא אם אני בכלל צריך את זה עדיין. אני שוב מציין, השיער שלי מלא ורואים את הקרקפת רק כשהוא רטוב אחרי מקלחת, רק שעכשיו אני רואה את הקרקפת יותר מגיל 13. כשהשיער יבש לא רואים כמעט שינוי. כתוב בפרופסיה שעדיך להתחיל כמה שיותר מוקדם. מה שמפחיד אותי זה שהתופעת לוואי היא נשירה מוגברת בחודשים הראשונים. אני מפחד להיכנס ללופ של תכשירים שזה בכלל לא הזמן עדיין. הלכתי להתייעץ עם הרופא, הוא פשוט שאל אם אני מרגיש שיער דליל יותר ונתן לי מרשמים. לא ממש התעניין רק רצה להריץ את התור של האנשים. לכן אני לא יודע מה השלב הכי טוב לקחת מינוקסי? כשהשיער עדיין מלא או כשהוא מתחיל להיות פלומתי? זה גם מקשה עליי להתיז אותו בגלל שהכל נמרח על השיער ולא על הקרקפת בגלל הצפיפות. דבר נוסף-כתוב על תופעות לוואי של שיער על הפנים. בלי קשר אני דיי מודאג כי הקו של הזקן באמת מתרחב ואני רואה שיערות בלונדיניות מתחת לעיין למשל ואיזור הלחי מקבלות פיגמנט שחור. ממנה זה נובע לדעתך? ואיך אפשר לטפל בזה? (אני בלי שימוש בתכשירים). תודה.

22/02/2015 | 11:39 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

א שלום, אתה מצפה בעצם שאני אחליט במקומך מבלי שאפילו ראיתי אותך מתי להתחיל את השימוש במינוקסי. מבחינתי כל עוד לא ניכר דילול, השימוש בכל תכשיר או תרופה שהיא מיותר. הפיגמנטים בשיער הזקן הם עיניין גנטי ואין מה לעשות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות