איך יוודעים

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

26/10/2014 | 15:08 | מאת: יובל

ד"ר גיזבורג שלום ב-2 הצדדים במשפחה שלי יש התקרחות, עם זאת אני בן 30 ועדיין על פניו עוד לא מקריח (לפחות לא באופן בולט שלא מותיר מקום לספק), אציין שלעומתי בן דוד שלי התחיל להקריח באופן משמעותי בגיל 26. מצד אחד יש 8 לי שיערות על הכרית בבוקר אבל מצד שני אין 4-5 שיערות שאני מושך עם 3 שצבעות, יש רק אחת או שתיים ולפעמים בכלל לא.. האם התקרחות יכולה להתחיל גם בשנות ה-30 אצל גברים או אפילו לקראת ה-40? האם מחייב שיעבור בתורשה או שיש סיכוי אפילו קטן שלא קיבלתי את זה למרות שיש ב-2 הצדדים? האם שיערות על הכרית יכולות להיות חלק מהמאה שיערות שנושרות באופן טבעי למרות שמדובר ב-8?

27/10/2014 | 13:31 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יובל שלום, הכל אפשרי - גנטיקה יכולה לקפוץ גם דור ויותר כך שיכול להיות גם מצב שלא תהיה קירח. התקרחות יכולה להתחיל בכל גיל. יש אפשרות לעשות בדיקה גנטית שבאמצעותה תוכל לדעת אם אתה נושא את גן ההתקרחות בדיוק של 70% ובהתאם לתשובה תוכל להחליט אם כדאי לקחת טיפול תרופתי. הבדיקה אינה מוכרת ע"י קופות החולים ונשלחת לפענוח בחו"ל.

27/10/2014 | 15:04 | מאת: יובל

אוקי.. מה זו הבדיקה הזאת? מה אני צריך לעשות? אגב בהמשך תראה את ההודעה שלי שוב כי חשבתי שזה אמור להיכנס ישר וזה לא התקבל אז שלחתי שוב

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות