השפעה לדווח ארוך של פרופסיה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

24/10/2014 | 17:52 | מאת: ברקוביץ

שלום אלכס, יש לי כמה שאלות קודם כל הלכתי לרופא עור בעקבות התחלה של התחלה של דילול בשיער והוא המליץ לי על פרופסיה ויש לי כמה שאלות שלא נענו לי,ככה השאלה הראשונה זה לכמה זמן פרופסיה יעיל אצל רוב האנשים והאם יש מקרים חריגים מה הזמן הממוצע והאם כאשר הוא כבר לא יעיל אפשר להפסיק לקחת אותו ,האם יש אנשים שהוא באמת משאיר להם שיער לכל החיים? אני שואל את זה כי אבא שלי לדוגמא התחיל לאבד שיער גם בגיל שלי(22) אבל עד גיל בערך 32 לא היה אפשר להבחין בכך אז אם היעילות של פרופסיה יורדת עם השנים אולי כדאי לי להתחיל בגיל מאוחר יותר ובנתיים להשתמש בתכשירים אחרים. ועוד משהו האם מינוקסידיל יעיל גם להצמיח זקן מלא ויש אפשרות להשתמש בו למטרה הזו ? תודה מראש.

26/10/2014 | 09:49 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

ברקוביץ שלום, קודם כל הפרורפסיה יעילה כל עוד משתמשים בה, ברגע שמפסיקים הנשירה מן הסתם חוזרת. יכולה להיות ירידה של כ-10% לאחר מספר שנים של שימוש אך עדיין עושה את העבודה. את המינוקסי ניתן לנסות למרוח על הזקן, לא בהכרח יעזור אך יתכן וכן ובודאי לא יזיק.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות