טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

12/10/2014 | 23:25 | מאת: ב.

שלום דוקטור. לפני כחודשיים לאחר שהרגשתי נשירה מוגברת התחלתי לקחת תמצית סו פאלמטו. בכל זאת הלכתי להיוועץ עם רופא עור והוא שלח אותי לבדיקת דם כדי לבדוק אם זה נובע מחוסרים ושאל אם אני מרגיש שהשיער נהיה דליל יותר ואמרתי לו שכן כי מבחינת המתבונן לא רואים התקרחות. הוא רשם לי עם ההפניה לבדיקת דם מינוקסי ואמר שהיעילותו היא לערך 70-75% ורשם לי גם פרופסיה ואמר שהיעילות שלו היא 95%. בכל מקרה אני מעדיף להמשיך עם הכדורים מאשר עם תכשירים. רציתי לשאול לגבי זה: אם הסו פלאמטו והפרופסיה מבוססים על אותם רכיבים, למה בפרופסיה תיתכן תופעת לואי של פגיעה בתפקוד המיני ועוד בסו פלמטו היא מגבירה אותו? מה ההשפעה של המעבר מהסו פלמטו לפרופסיה? אני מרגיש טיפה נסיגה במפרץ השמאלי, האם הפרופסיה יעילה בעצירת נשירה באיזור זה? אם אנטול פרופסיה לתקופה מסוימת ומסיבות כאלה ואחרות אחליט להפסיק, מה ההשלכות של כך? (בין אם זה נשירה גנטית ובין אם זה משהו נקודתי וחולף) תודה.

13/10/2014 | 11:48 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

ב שלום הסו פלמאטו אינו תרופה אלא סוג של תוסף מזון ולכן לא מבוסס על אותם חומרים של הפרופסיה וכלל לא מבטיח את עצירת הנשירה. מהסיבה שאינו תרופה אין השפעה של המעבר מאחד לשני. הפרופסיה יעילה בעיקר בפדחת ובמרכז הקרקפ אבל לעיתים משפיעה גם על המפרצים. במידה ותפסיק ליטול את הפרופסיה הנשירה תחזור לאותה נקודה בה התחלה ותמשך סביר להניח הלאה.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות