שיער דליל

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

22/09/2014 | 20:56 | מאת: יוני

שלום! אני בן 21, מאז ומתמיד היה לי שיער עבה, צפוף וחזק. ולפני כשנה התחלתי להרגיש שינוי בתחושת השיער, וגם כשאני מסתכל במראה הוא נראה לי שונה, נראה לי דליל יותר, ויותר קל לי לראות את הקרקפת אם אני מטה את השיער כלפי מעלה. וגם בתחושה, מרגיש לי יותר דק מאשר פעם. דיברתי עם הרופא משפחה שלי, (אז בזמנו שהתחלתי לשים לב לבעיה) והוא שאל אם תרמתי דם, או אם אני מאבד דם בדרך זו או אחרת (דם בשתן, דם סמוי בצואה). עשיתי את כל הבדיקות הללו ויצאו תקינות. העניין הוא שבאמת תרמתי דם, ואפילו מספר פעמים לפני ששמתי לב לזה. ואני בתת משקל די קיצוני, כך, שאני לא יכול לתרום יותר מדי דם, ותרמתי יותר מכפי שמומלץ לי. והוא אמר לי שיכול להיות שזה המקור לבעיה. לקחתי ברזל לחודש. אך עדיין אני לא מרגיש שינוי משמעותי מאז. מבחינת גנטיקה משפחתית, אין קירחים, משני הצדדים. איך אתה מתרשם מהבעיה לפי הניסיון שלך? האם זה עניין של זמן עד שיחזור למצבו הקודם? או אולי יש איזשהו טיפול טבעי או אחר שאתה ממליץ עליו? (קראתי על תרופות סבתא של מריחת ביצים, חינה, דבש) תודה רבה ויום מקסים!

26/09/2014 | 09:27 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

יוני שלום, לא רואה קשר בין תרומת דם לנשירה. כ-98% מהגברים שסובלים מהתקרחות היא על רקע גנטי הורמונלי וסביר להניח שזו גם הסיבה אצלך גם אם אינך מכיר במשפחה מקרים כאלה. גנטיקה יכולה לקפוץ דור ויותר. בנוסף, אם הבדיקות שלך יצאו תקינות לא ברור לי מדוע אתה לוקח ברזל.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות