התקרחות ושחייה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/09/2014 | 15:15 | מאת: רביד

לדר שלום בן 31 התקרחות כיפה כמה שנים מאחורה ודלילות חריפה באמצע מקדימה. הצדדים צומחים רגיל. בלי קשר לזה, לאחרונה התחלתי לשחות והרבה. שאלתי 1) האם השחייה כפעולת התנגדות בתוך המים תגרום לשיער החלש לנשור ובעצם תייצר מראה דליל יותר? האם הכלור בקרקפת יקשה על צמיחתו מחדש? 2) כל הדיבורים האלו על המרצת דם בקרקפת. שחייה מאומצת מאוד ממקיצה את הדם. כובע סיליקון צמוד ממסך את השיער מהמים אך גם חונק ומונע המרצת הדם בקרקפת (אחרי 40 דק כבר מרגישים כאבים באיזור) - אז מה מהשניים עדיף? המון תודה רביד

15/09/2014 | 08:22 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

רביד שלום, השחיה והכלור לא גורמים לנשירה וגם המיתוס שהמרצת הדם מצמיחה שיער הינו מיתוס בלבד. כ-98% מהגברים הסובלים מנשירה והתקרחות הרקע הינו גנטי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות