מספר שאלות

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/09/2014 | 17:19 | מאת: עומר

שלום דוקטור, יש לי מספר שאלות 1. אני מתאמן בחדר כושר ומרים משקולות, מה שאומר שאני צורך יותר חלבון (אני נמצא אצל תזונאי שמחשב את זה). אם אני אוכל פחות חלבון במהלך היום מהכמות הרצויה - האם זה יכול לפגוע בשיער? כי אני יודע שיש קשר לחלבון. בנוסף, האם שימוש באבקות חלבון יכול לפגוע גם? 2. אילו חוסרים בתזונה עלולים להשפיע על נשירת השיער? האם לדעתך שווה לנסות לקחת תוספי מזון כמו B12, B6, אבץ וכדומה? 3. לגבי השתלה - הייתי אצלך לפני מספר חודשים ואבחנתך הייתה שאיזור הדלילות אינו דליל מספיק להשתלת שיער מכיוון שיש חשש לפגוע בשיער קיים. אני שואל - למה לא לפגוע בשיער הקיים הזה כדי למלא את האיזור אם במילא הוא יאבד במוקדם ובמאוחר? תודה דוקטור.

15/09/2014 | 07:03 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

עומר שלום, 98% מהגברים המתקרחים סובלים מהתקרחות על רקע גנטי כך שכמות החלבונים וכד' לא משפיעה על השיער. ויטמינים יש לצרוך רק במידה ויש חוסר, לא נוטלים סתם ויטמינים. הסיבה שאני לא יכול לעשות השתלת שיער במצב של דלילות בלבד היא שאין לי מספיק מקום ריק היכן להכניס את השיער המושתל. אם אני עושה זאת בכל זאת ופוגע בשיער שלך מן הסתם השיער שלך יפגע והדלילות תשאר אותה דלילות ולא תהיה מרוצה מהתוצאה. עדיף להמתין שהמקום יהיה ריק יותר (לא חייבים להגיע להתקרחות מוחלטת) ואז ניתן לעשות עבודה טובה יותר עם תוצאות מצויינות.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות