נשירת שיער

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

02/09/2014 | 17:32 | מאת: בן

שלום דוקטור. אני בן 25 עוד מעט 26 ובחודשיים האחרונים אני רואה הדלדלות משמעותית של השיער באזור המרכז. כלומר מאזור המצח עד הקודקוד. עד לפני חודשיים לא היה משהו חריג וזה נראה כאילו זה הגיע בבום פתאומי. אין לי שיער על הכרית כשאני קם או על הספרים בשולחן כתיבה אבל כן נופלות לי כמויות גדולות של שיער בכל פעם שאני מסתרק. אני שם לב שכל פעם שאני מסתרק בחודשיים האחרונים אז נופלות לי בערך 15-20 שיערות לכיור וזה מעולם לא היה. צורתו של השיער לא השתנתה לי מגיל 14 עד היום כלומר אין לי מפרצים כלל אין לי נשירה בקודקוד פשוט כמות השיער שנופלת לי ממרכז הראש היא פשוט חריגה כשאני מסתרק. הסתפרתי לא מזמן ושמתי לב שכשהשיער רטוב ממש רואים את הקרקפת במרכז השיער הרבה יותר ממה שראו מלפני כמה חודשים. ממש כבר ניתן לראות את הזקיקים באיזור הזה וזה דיי מדאיג אותי. באיזור הרקות והעורף השיער עדיין מלא כמו גיל 15 משום מה. ממה לדעתך זה נובע? מה אתה ממליץ לי לעשות? תודה.

03/09/2014 | 18:36 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

בן שלום, כל מה שאתה מתאר יכול להעיד על תחחילת תהליך גנטי של איבוד שיער. עלייך להתייעץ עם רופא עור לגבי טיפול תרופתי.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות