שלום רב,שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/08/2014 | 21:51 | מאת: אלי 24

שלום רב ד"ר ! 1.מה דעתך בנושא תופעות הלוואי של פרופסיה? ישנם לא מעט עדויות של אנשים שטוענים שישנו נזק ולעיתים בלתי הפיך בעיקר באיזור איבר המין זרע וכו'. היו גם כאלה שטענו שפגע במישור הנפשי-דיכאון וכו'. -הורדת ה DHT טובה לשיער ( נגד נשירה) כידוע ,אבל האם הורדתו בגוף יכולה להזיק לאיזורים/תהליכים אחרים ? 2.במידה ויש מפרצונים קטנים בשיער אבל השיער עצמו יחסית מלא ובריא היית ממליץ על מינוקסי/רגיין ? תרופות אלו יכולות לעזור להצמיח שיער במפרצים בצד שמעל המצח ?? 3.הטענה לגבי מינוקסי הוא שלוקח לו זמן לחדור את שכבת העור-ישנם טיפולים קוסמטיים שמציעים הזרקת מינוקסי לקרקפת (מהירות 200 מטר לשנייה בעזרת ג'ט מיוחד ) . האם לדעתך זה עוזר או שפשוט מדובר בבולשיט ?? תודה -וסליחה אם יצא ארוך. אלי 24

27/08/2014 | 10:11 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אלי שלום, את דעתי לגבי הפרופסיה הבעתי כבר עשרות פעמים - אני רופא וכרופא מאמין במחקרים שנערכו בתרופות לפני האישור. פרופסיה אושרה ע"י ה-FDA וע"י משרד הבריאות ומליונים משתמשים בה בעולם. הרבה מהתגובות שנכתב עליהן הן בעלות השפעות פסיכולוגיות וכל אחד יכול להגרר אליהן או לא. הפרופסיה מורידה את ה-DHT אך ורק בקרקפת ולכן אינה משפיעה על שאר אזורי הגוף. אם מדובר במפרצים קטנים בלבד כששאר אזורי הקרקפת מלאים אני לא ממליץ על פרופסיה אלא על מינוקסי שיכול לעזור כל עוד יש זקיקי שיער במפרצים. גם אני מבצע טיפולים של הכנסת המינוקסי באמצעות מכשיר לחץ אויר וב-50% מהמקרים אף עוזר אבל אני מחליט על סמך בדיקה מי מתאים לטיפול כזה ומי לא.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות