נשירה ומינוקסי

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

25/08/2014 | 16:07 | מאת: אתי

שלום, אני מטופלת במינוקסי 2 מזה כשנתיים. לפני כ 10 חודשים הפסקתי את הטיפול לשבועיים כי חשבתי שאני בהריון אך התבדיתי וחזרתי לשימוש רגיל. לאחר כ 3 חודשים החלה נשירה שלא מפסיקה עד עכשיו. בחודש האחרון עברתי למינוקסי5. שאלותי- האם ייתכן שמינוקסי 5 יגרום לשינויים במחזור החודשי?( חוסר סדירות) ובנוסף, אם אני מתכננת הריון, האם כדאי כבר עכשיו להפסיק את. השימוש? רופא הנשים שלי אמר שמינוקסי גורם למומים גם אם משתמשים רק בתחילת ההריון (הרי לוקח שבועיים עד שיודעים) ואם אפסיק כעת- האם עלי להתכונן לנשירה משמעותית? ושאלה אחרונה- האם אפשר להשתמש במינוקסי עם הפסקות (במקרה של חשש להריון) או שעדיף להפסיק את השימוש בכלל? תודה

27/08/2014 | 10:05 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

אתי שלום, היום מקובל להשתמש במינוקסי 5% שהוכח כיעיל יותר מ-2% וטוב עשית שעברת להשתמש בו. מינוקסי לא קשור בשום מקרה לשיבושים במחזור, אינו חודר את מחזור הדם ולכן ניתן להשתמש בו בשקט גם אם מתכננים הריון. יש להפסיקו רק כאשר נכנסים להריון מהסיבה שבזמן הריון השיער צומח היטב ולא נזקקים לטיפול. כאמור, לא ממליץ להפסיק כל עוד לא נכנסת להריון וכמובן שימוש לא רציף אינו יעיל ובמקרה כזה עדיף לא להשתמש כלל.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות