נשירת שיער פתאומית בגבר צעיר בגלל מחסור ב B12.

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

21/08/2014 | 18:11 | מאת: איתי

היי, אני בן 28, בריא. החלה לי נשירה רצינית משיער הראש. בדיקת דם העלתה שחסר לי B12 . הערך היה 193. שלושת אחיי הגדולים שבעשור הרביעי לחייהם אינם מקריחים, גם אבי לא. סבא אחד שלי כן היה קירח. כבר חודש אני לוקח B12 במציצה תחת הלשון והנשירה ממשיכה. רציתי לשאול - מה הסיכוי שהסיבה לנשירה היא אכן המחסור בויטמין? במידה וכן - האם השיער יחזור לקדמותו? תוך כמה זמן? האם לא הייתה להיות נשירה מכלל הגוף במחסור B12? (אין). אני מתלבט האם להתחיל טיפול במינוקסי כבר עכשיו או להמתין כמה חודשים ולהתסכן בדלדול משמעותי יותר. תודה!

24/08/2014 | 13:20 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

איתי שלום, כ-98% מהגברים המתקרחים סובלים מהתקרחות על רקע גנטי הורמונלי. מחסור בויטמינים יכול אולי להאיץ את התהליך אבל בד"כ אינו הסיבה. ממליץ לך להתייעץ עם רופא עור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות