שאלה על השתלה

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

13/04/2014 | 16:49 | מאת: dd

שלום דר הבנתי שיש זקיקי שיער שמכיל שערה אחת ויש שמכילים שתיים ויש שמכילים שלוש. הבנתי שלפעמים נגיד בזקיק שיש שלוש שערות אז לפעמים רק אחד או שתיים מן השיערות יוצאות מחווץ לקרקפת ובהשתלה מפרידים אותו וכך "מרויחים" עוד שיערות. האם הבנתי נכון או שלא כך המצב? עוד שאלה: אני משער שאתה משתתף בהרבה כנסים בחול ואולי אתה יכול להגיד. יש דוקטורים שטוענים שיש צמיחה מחדש של חלק מן השיערות באזור התורם( זה לא השכפול שיער המיוחל אבל הם טוענים שחלק מהשיערות צומחות מחדש). האם זה הגיוני? או שזה שקר? איך הגיוני שאם הוצאת את השיערה אז היא תצמח מחדש בלי שיש שם זקיק? ושאלה אחרונה מה קורה האם אנחנו קרובים לפריצת דרך ולמציאת טיפול או זריקה שיפסיקו את הנשירה ולא נצטרך יום יום לקחת תרופות?

15/04/2014 | 16:13 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

שלום לך, זה נכון, אם יש צורך ניתן להפריד שתל של מספר שערות. אני אכן משתתף כמעט בכל כנס אפשרי בעולם בנושא השתלות שיער אך לא שמעתי על אפשרות שבמקום התורם השיער יצמח מחדש מהמקום בו הוצאנו שיער. זה אכן לא הגיוני היות והשורש הוצא. אני לא חושב שאנחנו קרובים לפריצת דרך משמעותית, אבל המדענים עובדים על הנושא יום יום.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות