טבעונות ונשירה?

דיון מתוך פורום  טיפול בנשירת שיער והתקרחות

11/04/2014 | 10:03 | מאת: נינה

שלום. אני בת 40, צמחונית מעל 10 שנים טבעונית מזה כשנה ובחודש וחצי האחרון יש לי נשירה מאסיבית של שער (כללי לא ממוקד) עשיתי בדיקות דם כלליות שבעיני הרופאה היו תקינות אך חלבון כללי היה בגבול תחתון - 6.6 וברזל נמוך יחסית 79 מיקרוגרם וויטמין D על גבול החסר - 23. היא המליצה לי לקחת HSN 100 של חברת אקטיבית. אשמח לשמוע את דעתך. האם נראה לך שזה מספיק (או בכלל יעיל)? האם יש בדיקות דם נוספות שעלי לעשות? האם מומלץ להוסיף טיפול נוסף? האם עלי לחזור לאכול ביצים (אנ מעדיפה שלא, אך אם אין ברירה אעשה זאת)

13/04/2014 | 09:06 | מאת: ד"ר אלכס גינזבורג

נינה שלום, אני לא ממש יכול להתייחס לתוצאות בדיקות הדם שציינת כי בכל קופ"ח המדדים שונים. ברזל נמוך דורש טיפול כי הינו יכול להשפיע על נשירה מוגברת וכמובן תזונה בלתי מאוזנת גם היא יכולה להיות גורם נוסף. בכל מקרה יש היום מיגוון טיפולים לנושא הנשירה וממליץ לך להתייעץ עם רופא עור.

מנהל פורום טיפול בנשירת שיער והתקרחות