מתלבטת אם הסימפטומים - מעי רגיז

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/10/2016 | 19:07 | מאת: ספיר

שלום רב, אשמח לקבל חוות דעת האם אני בכיון הנכון. אני מזה 5 חודשים סובלת מכאבי בטן כרונים תחתונה ומדי פעם עליונה הכאב מתגבר לפני שירותים ובעת יציאה - והיציאות לרוב דורשות מאמץ ומדי פעם רכות עד מימיות. עשיתי כל בדיקה אפשרית- קולנוסקופיה גסטרוקופיה,אולטסראונד, סיטי בטן, בדיקות דם והכל יצא תקין. אציין כי אני סובלת מחרדות ומשתמשת שנים רבות במודל מינון של כדור ביום. עולה לי החשש כי אולי יש לי המעי הרגיז, האם אני בכיון הנכון או שהסימפטומים יכולים להראות על דבר אחר?<

24/10/2016 | 10:22 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התאור והממצאים האוביקטיביים אכן תומכים באבחנה של תסמונת מעי רגיז, אך קיימת עדיין אבחנה מבדלת. יש לקבל מידע על בדיקות הדם, סרולוגיה לצליאק, מדדי דלקת, קשר למחזור ועוד לכן - לא ניתן כמובן לאבחן מעל דפי האתר, ויש צורך בבדיקת רופא

מנהל פורום מעי רגיש