מחסור במעי רגיש + קרוהן

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

16/10/2016 | 18:06 | מאת: אייל

שלום אני בן 30 ידוע על קרוהן כבר 15 שנה והיה יציב. אבל לפני 3 שנים בעקבות זיהום בבטן עם תרבית חיובית פיתחתי רגישות עצומה להרבה מאכלים וזה אובחן כמעי רגיש. בשנתיים האחרונות ירדתי בחדות במשקל כ 10 קילו והגעתי לתת משקל משמעותי עם 50 קילו בלבד למרות שאני 1.80 מ' וגם תזונה דלה מאוד בלי פירות וירקות בלי אורז או לחם מלא בלי שקדים אגוזים וכו'. אלא בעיקר לחם לבן עוף ואורז לבן. בחודשיים האחרונים הירידה נבלמה אבל התזונה דלה. לפני 4 חודשים כשהייתי אצל גסטרו בקופח הוא נתן לי בדיקת ויטמין B1 שיצאה תקינה באמצע הנורמה. הייתי השבוע אצל רופא המשפחה שאמר לי שכשיורדים בחדות במשקל ואוכלים תזונה דלה הדבר הראשון שנפגע זה B1. לדבריו אין משמעות לבדיקת דם B1 ולכן ממליץ לי מיידית לקחת זריקות B1 רציתי לשאול 1. האם זה נכון שבדיקת דם B1 אין משמעות ולמרות שהיא תקינה יכול להיות שחסר לי?? או שאם היא יצאה תקינה לא חסר B1 ? 2. אני לא רוצה לקחת כדור B1 כי יש שם מינון מאוד גבוה וחושש שזה יגרום לי לתופעות לוואי כי רגיש מאוד. האם אפשר להסתפק במינון של מולטי ויטמין רגיל ( שגם הוא גורם לי להמון גזים ורגישות ). מה דעתך? תודה רבה

20/10/2016 | 14:33 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום מחסור בתיאמין- ויטאמין B1 הינו מסוכן ועלול לגרום לפגיעה עצבית ולבבית המחסור מתפתח עקב תת תזונה או תזונה לא נאותה במידה וקיים חסר יש להשלימו בהקדם במידה וקיימת הפרעת ספיגה ( לא יודע מה מצב הקרון) או קושי בהזנה מסיבה כזו או אחרת, ניתן להשלים את הויטאמין במתן בזריקה

20/10/2016 | 15:21 | מאת: אייל

תודה רבה אם בדיקת הדם לB1 שבוצעה בצום בבוקר יצאה תקינה פעמיים האם זה אומר שלא חסר B1 או שבדיקת דם לB1 היא לא מדד אמין ?? אני לא מסתדר עם מולטי ויטמינים גורם לכאבי בטן ולא רוצה לקחת סתם B1 אם אין צורך תודה רבה

מנהל פורום מעי רגיש