התמודדות עם תסמיני IBS

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

23/08/2016 | 21:23 | מאת: אבי סיסו

שאלה לרופא , אני יודע שזה אינדיוידואלי , ואני עדיין מנסה להבין איך לחיות עם ה IBS הזה , קבעתי תור אליך אבל זה יהיה רק בעוד חודש ,בינתיים תקן אותי אם אני טועה ,התחילה לי החמרה בתסמינים מה שנקרא FLARE UP של עצירות , הצטברות גזים שלא יוצאת , כאבי בטן ועוויותיות אולי אחרי טיפול עם NSAID בגלל דלקת פרקים וזאת אחרי תקופת רגיעה ארוכה היות ואני נוטל SSRI , אני חוש להעלות מינון ב SSRI בלי התייעצות רופא מומחה והעלאת מינון גוןרמת לתופעות לוואי בהתחלה וזה מה שחסר לי עכשיו ,רופא נתן לי קולוטאל להתכווצויות וכאבי בטן , ומשלשלים , תוך כמה זמן פלוס-מינוס לוקח לשלוט בתסמינים ולהשיג שוב רגיעה ,ז"א להוריד את ה FLARE UPS , אני יודע שזה אינדיוידואלי , אבל אשמח לקבל תשובה מנסיון בטווח ההתפלגות או הממוצע , האם ברגע שמשיגים שליטה והתסמינים מופחתים , יש להתייעץ עם הרופא על הפסקה של קולוטאל ומשלשלים , כי הבנתי שהם לא מומלצים לשימוש ארוך טווח

25/08/2016 | 12:47 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התגובה הינה אינדוודואלית ואורכת עד שבוע. לא כולם מגיבים לקולוטל הטיפול בIBS בדרך כלל דורש חיבור בין דצפלינות טיפוליות שונות: דיאטנית, פסיכולוג, רופא וכו, ולא מספיק בדרך כלל לקחת תרופה אחת וזהו לרב נדרש טיפול ארוך טווח. מכיוןש השהתופעות באות והולכות בציר הזמן, ניתן לנסות ולהפסיק את הטיפול עם הזמן

מנהל פורום מעי רגיש