הצילו! מערכת עיכול עליונה כואבת כבר שנה

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

07/10/2015 | 11:52 | מאת: שמואל

שלום ד"ר נכבד, בשנה האחרונה יש לי הרבה בעיות עם מערכת העיכול: הרגשת חוסר נוחות בבטן עליונה, כאבים ודקירות מדי פעם, קושי בעיכול שומנים, תחושת עייפות מוגברת, חולשה יחסית, יציאות לא סדירות ולא תקינות, לפעמים טעם רע בפה וכו' מצאו לי פרזיטים בצואה ( BLASTOCYSTS HOMINIS ו- DIENTAMOEBA FRAGILIS) אבל רופא הגסטרו טוען שזה לא מסביר את הסימפטומים. הוא מדבר על חומציות יתר בקיבה, אפשרות לגסטריטיס ו- דיספפסיה, אבל הוא מודה שהוא לא באמת יודע.... בדיקת גסטרוסקופיה נמצאה תקינה, אין לי הליקובקטר וגם לא צליאק. בשורה התחתונה עוד אין אבחנה, אז אני לא יודע מה לעשות. מה המשך הטיפול או האבחון? האם יש בדיקות דם או אחרות מיוחדות שכדאי לי לעשות? אשמח לכל טיפ או רעיון שיכול לקדם את האבחנה. תודה רבה, שמואל

08/10/2015 | 07:49 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום התלונות שאתה מתאר יכולות להתאים להפרעה תפקודית של מערכת העיכול יחד עם זאת יש לשלול מחלות אחרות, והבירור החינו תלוי תלונות חומרה וכן גיל ( לא ציינת אותו) בהתאם לכך ניתן לשקול ביצוע קוונסקופיה ובדיקות תפקודיות שלך מערכת העיכול ממליץ שתפנה למוחה להפרעות תפקדויות במערכת העיכול להמשך בירור

11/10/2015 | 18:22 | מאת: שמואל

האם זה רופא גסטרו רגיל או מומחה רק לעניין הזה? כבר הייתי אצל כמה רופאי גסטרו, הם אמרו שהבירור מסתיים בגסטרוסקופיה ומה שהיה עד עכשיו. אגב, אני בן 40 :)

מנהל פורום מעי רגיש