בעיות עיכול וחוסר תפקוד

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

28/08/2015 | 22:50 | מאת: אביגיל

שלום לכם, אנסה לתמצת את הסיפור שעובר עליי ב-4 החודשים האחרונים. זה התחיל מאי נוחות בבטן, הרגשה של חולשה במערכת העיכול וחולשה כללית בגוף עם רעד בידיים וברגליים. רופא המשפחה עשה בדיקות דם ובדיקות צואה, וכל הפרמטרים תקינים. גם מדדי דלקת ומדדי כבד. הגעתי גם לנטורופטית שחשדה בהליקובקטר (בגלל שהתלוננתי על כאבים בקיבה) או בקנדידה, וקיבלתי תמצית זרעי אשכוליות וגם שמן אורגנו. לקחתי אותם במשך שבועיים, ואין לי מושג אם יש לכך קשר, אבל ביום בהיר אחד התחיל מה שנראה כקלקול קיבה או וירוס, אבל ממשיך כבר כחודש בדמות כאבי בטן עוויתיים, שמתגברים אחרי אוכל, ואם אני אוכלת למשל שום, זה פשוט איום ונורא. יש לי שלשולים לסירוגין, ואני מתוחזקת ביום-יום עם קלבטן, אחרת אני לא מסוגלת לתפקד. לפני כעשר שנים אובחנתי כסובלת ממעי רגיש, בעקבות גזים וכאבים בקיבה. בדיקת גסטרוסקופיה שללה ממצאים אחרים. יש לציין שעברתי תקופות ארוכות של סטרס בשנים האחרונות, ובחודשים האחרונים בסטרס גבוה מהרגיל. המצב כרגע הוא שיש לי תור לגסטרו בעוד שבועיים, אך אני מאוד סובלת, ולא יודעת אם להמשיך עם הקלבטן. מצד שני, אני לא יכולה בלעדיו. מפחיד אותי שחטפתי איזו מחלה דלקתית במעי. מעולם לא חוויתי דבר כזה. כאבי בטן לאורך כל היום, גזים, שלשולים לסירוגין (לא בכל יום), וירדתי במשקל. אני מניחה שאני מחפשת משהו שירגיע אותי, לפחות עד שאגיע לרופא הגסטרו שקבעתי אליו. האם זה נשמע כמו משהו דלקתי או החרפה של המעי הרגיז? אשמח לאיזושהי חוות דעת על סמך מה שתיארתי, והאם להמשיך עם הקלבטן או לגשת לרופאת המשפחה שתיתן לי משהו אחר שיחזיק אותי עד שאעשה בדיקות ונהיה חכמים יותר. בינתיים אני באמת סובלת. יש לי ילדים קטנים ואני לא מצליחה לתפקד. תודה וסליחה על האורך. אביגיל

29/08/2015 | 19:25 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום לאור תלונותיך המשמעותיות והתור הארוך לגסטרואנטרולוג, ממליץ שתפני לבדיקת רופאת משפחה. למרות התאור המפורט, לא ברור היכן הבטן כואבת, קשר למזון וכו לכן חשוב להבדק בהקדם על ידי רופא על מנת לקבל טיפול ראשוני עד בדיקת הגסטרו

מנהל פורום מעי רגיש