זיהו ם במעיים שגורם לנפילות לחץ דם

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

27/07/2015 | 10:27 | מאת: נטע

שלום רב, בת 50. לפני 8 ימים, התחיל לי בבוקר שלשול (אבל אין שלשול בשאר היום), והרבה גזים. ביום הראשון היתה לי סחרחרת , שכל החדר הסתובב. במשך הרבה שעו. ומאז , כבר 8 ימים, נהיה לי lightheadedness , וכאילו תחושה שלחץ דם יורד. , ממש קשה לי לשבת. ורק בשכיבה מוקל. או בזמן הליכה נמרצת. ואח"כ שיושבת, זה חוזר. אני בד"כ סובלת מלחץ דם נמוך של 90 על 60. אז אולי כשהוא יורד עוד יותר עכשיו, זה כבר מעבר לסף. שאלתי אלייך היא: איזה מיקרואורגניזמים פתוגניים במעיים יכולים לגרום לירידות בלחץ דם , ולגרום להשפעה כזו ? תודה מראש

27/07/2015 | 22:13 | מאת: ד"ר דן קרטר

שלום רב כל פתוגן הגורם לשלשול יכול לגרום לירידת לחץ דם במנגנון של התייבשות חשוב להביו האם מדובר בזיהום חיידקי או וראלי, לטפל בהתאם ולדאוג להדרציה מספקת חשוב במקרים של התיבשות לפנות בזמן לטיפול רפואי

27/07/2015 | 22:21 | מאת: נטע

כי השלשול בבוקר, הוא רק של מזון שאכלתי, ולא מיימי. וגם בשאר היום אין שלשול. וגם אני שותה הרבה מאד. השאלה אם יש מנגנון אחר שיכול להוריד את לחץ הדם- למשל טוקסינים או משהו אחר שעובר מהמעיים לדם ? כמו כן, עשו לי שקיעת דם והיא יצאה יותר נמוך מהרגיל שלי (7, כאשר בד"כ היה סביב 20). ובספירת דם, WBC רק 6. כלומר לא גבוה. האם כדאי לעשות תרבית דם ?

מנהל פורום מעי רגיש