הפרעות במערכת עיכול. גאזים ונפיחות

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

26/04/2015 | 13:50 | מאת: סימון

שלום רב לכל המומחים וכאלו שגם לא  ברצוני לפרט עד כמה שניתן את הבעיה שלי עלמנת שהכל יהיה ברור, על כן מתנצל מראש במידה והפוסט יהיה קצת ארוך... אני בן 43. מזה שנים (לדעתי לפחות 5) אני סובל מבעיה של פעילות יתרה של המעיים המתבטאת בנפיחות של האזור מתחת לפופיק, גזים מרובים בצורה של "גראפצים" ונפיחות. כאשר התופעה מתחילה, כל מה שהזכרתי קורה ביחד. זה לא קורה מדי יום, אך כן מדי יום יש גזים, במידה כזו או אחרת... אני חייב לציין שאין לי כאבים בשום צורה במעיים, כלומר רק הרגשה לא נעימה שהבטן נפוחה והרצון להתפרק מהגזים שמצטברים כל הזמן. בלי קשר אציין כי לפני שנתיים בערך ביצעתי תהליך של קולונוסקופיה. ההליך בוצע למעקב בגלל עבר במשפחה. וללא שום קשר לבעיה שלשמה אני פונה אליכם. אין לי בעיות בריאותיות, לא ידוע על אלרגיות ספציפיות ואני אוכל בעצם הכל... לפני מספר שנים (עוד לפני הקולונוסקופיה) עלמנת לאתר את מקור הבעיה הפנו אותי לצילום קיבה הרופא אמר לי שבמידה ובצילום ייראו שהקיבה לא ישרה ויש איזו זוית, אז זה יכול להיות מקור הבעיה. הצילום הראה שהכול תקין! לפני מספר חודשים ביצעתי בדיקה לחיידק ההליקובקטר. התוצאות היו חיוביות לכן לקחתי את התרופות הנחוצות. התוצאה הבאה הייתה שלילית. למרות זאת התופעה במעיים המשיכה באותו אופן. לפני חודשיים הגעתי לרופא גסטרואנטרולוג לבדיקה אלמנת לטפל בבעיה. הרופא ציין כי בסבירות גבוהה מאוד יש לי רגישות למוצרי חלב והציע תהליך של הימנעות של מוצרי חלב למשך 3 חודשים שבועיים ראשונים לראות אם זה אכן עוזר, והמשך הדיאטה לעוד שלושה חודשים. לאחר מכן הוא ציין כי ניתן יהיה לחזור בהדרגה למוצרי חלב... לשאלתי האם הוא חושב כי יש צורך לעשות גסטרוסקופיה הוא ענה שלא. מאחר וזה לדעתו לא נחוץ במקרה שלי אני בעיצומו של התהליך ואבקש לשאול מספר שאלות הנוגעות לאופן יישום הדיאטה: 1) לפני מספר שבועות גיליתי כי יש מוצר חלב של מחלבות רמת הגולן נטול לקטוז. האם ניתן לצרוך מוצר מסוג זה? 2) יש מוצרים כגון שוקולד מריר 70 שלמרות שנחשב מוצר חלבי ברכיבים של המוצר לא מצויינים מרכיבי חלב. האם ניתן לצרוך אותו או לא?! 3) בהרבה מוצרים לא חלביים מצויינים רכיבים מסוג של "מתחלבים" (סוג של E למיניהם) מה לגביהם? 4) למען גילוי נאות, חייב לציין כי כמה פעמים מועטות חרגתי מן המניין ואכלתי מוצר חלב כגון עוגה. זה קרה מספר פעמים בודדות ובהפרשים גדולים אחד מהשני. האם זה אומר שצריך להתחיל את תהליך תקופת הדיאטה מחדש? המון תודה מראש לכל העונים

28/04/2015 | 10:04 | מאת: ד"ר דן קרטר

אי סבילות ללקטוז אינה מסוכנת, אלא גורמת לחוסר נעימות חלב נטול לקטוז הוא אכן נטול לקטוז וניתן לצרוך אותו לגבי מוצרים אחרים- בדכ ריכוז הלקטוז נמוך. ניתן לנסות בכל פעם ולהתרשם מההשפעות במידת הצורך ניתן לקחת גם כדורים לקטזין המכילים את האנזים המפרק את סוכר החלב

28/04/2015 | 10:28 | מאת: סימון

תודה ד"ר קרטר. לגבי הכדורים. כוונתך להתחיל לצרוך אותם בסיום הטיפול, כלומר אחרי שלושת החודשים של המנעות ממוצרי חלב? או כבר עכשיו? במידה וכבר עכשיו, אז בעצם לא צריך להמשיך בטיפול?! בנוסף, אציין עובדה ששמתי לב שהתופעה הזו של נפיחות בבטן גזים וכו'... מופיעה אצלי גם אחרי שאכלתי משהו מטוגן. כגון, חביתה שטוגנה על מחבת עם חמאה ואפילו אחרי חטיף צ'פס. לא זכור לי שזה קורה מאוכל מבושל, אפוי או אפילו בשר על מנגל לאור עובדות אלו האם עדיין שווה להמשיך בטיפול העכשוי? תודה מראש

מנהל פורום מעי רגיש