כדורים אשר אמורים להסוות את ריח הגזים

דיון מתוך פורום  מעי רגיש

19/12/2014 | 16:40 | מאת: אסף

שלום, לאחרונה הייתה כתבה על חוקר צרפתי אשר הצליח לפתח כדורים שמטרתם: 1. לספוג גזים בבטן 2. להסוות את הריחות של הגזים ולתת להם ריחות של ורדים/שוקולדים (שני כדורים שונים). לינק לכתבה: http://news.walla.co.il/item/2805668 הבעיה שלי (בן 25) היא שיש לי דליפה של גזים ללא שום אזהרה מוקדמת (ללא אפשרות לעצור זאת) או שאני כן מרגיש אך לא מצליח לעצור אותם. זה קורה לי 1) אחרי האוכל 2) כשעה אחרי שאני הולך לשירותים 3) סתם ככה, יכול אפילו לקרות בבוקר בלי שאכלתי ארוחת בוקר. בהמלצת אחד הרופאים בפורום זה הלכתי לרופא גסטרו, אך אחרי בדיקות שונות שבוצעו (בדיקת הליקובקטר, גסטרוסקופיה כולל ביופסיה) שכולם נמצאו תקינות, וניסיון של 6 חודשים לשתות אקטימל, הרופא הפנה אותי למרפאת מעי רגיז. הרופאה שם אמרה לי לקחת פרוביוטיקה בשם VSL#3 אבל מכיוון שאין את זה בבית מרקחת (ולא אישרו לי), קניתי פרוביוטיקה דרך חיים של כללית, שלמרות שנטלתי את זה במשך חודש זה לא עזר לי. גם ייעוץ עם דיאטנית לא עזר. את ה-VSL#3 אגב הייתי לוקח זמן מה (חצי שקית פעמיים ביום) אבל זה מוצר מאוד יקר בבית מרקחת פרטי ואני לא מתכוון לבזבז כסף אלא אם אדע בוודאות שזה עובד. כרגע אני לוקח קפסולות של חברה בשם Solgar ודיאטנית המליצה לי על פרוביוטיקה בשם Jarro Dophilus של אלטמן. בנוסף ניסיתי: 1. לקחת טבליות פחם במשך זמן מה. 2. לא לאכול גבינות או שוקולדים כלל במשך יותר מחודש לאחר שגילו אצלי רגישות ללקטוז (למרות שכל החיים שלי, גם ב-6 שנים שסבלתי מהבעיה אכלתי מוצרי חלב ומעולם לא הייתה לי בעיה של כאבי בטן או בעיות נוספות). אף אחד מצעדים אלו לא עזר ולכן אני שוקל לקנות את הכדורים המדוברים, לפחות עד שאצליח לפתור את הבעיה, אם בכלל. העניין הוא שזה מפחיד לקנות כדורים מהאינטרנט ללא אישור רופא כלשהו ולכן רציתי לדעת האם כדורים אלו ידועים בקרב רופאים, והאם הם לא מסוכנים במידה מסוימת כך שאוכל לקחת אותם ללא דאגה. תודה רבה!

עליך לבצע בדיקות נשיפה לזיהוי אי סבילות לסוכרים, במרפאת מעי רגיש/ז ובהמשך פנה לדיטאנית. הפתרונות שהציעו לך לא נראים לי.

28/12/2014 | 11:33 | מאת: אסף

תודה רבה ד"ר, אבקש שיעשו את זה. האם מדובר במקרה בבדיקת הליקובקטר? כי את זה עשיתי כבר והכל יצא תקין. בעיקרון אני אכן צורך יחסית הרבה סוכר במהלך היום, 2 כפיות סוכר לדוגמא עם תה כמעט כל יום ובנוסף לפעמים ממתקים/עוגות, האם זה ייתכן שמכזה דבר נגרמת הבעיה? בעיקרון כמו שרשמתי ניסיתי במשך יותר מחודש לא לאכול שום דבר מתוק (כדי לבדוק אם אכן מדובר ברגישות ללקטוז).

מנהל פורום מעי רגיש