כלב חולה מאוד ולא ברורה הסיבה

דיון מתוך פורום  וטרינריה

06/07/2015 | 00:00 | מאת: לנה

שלום רב, הכלב שלנו חולה מאוד! הוא היה בבית חולים ואצל וטרינר וקיבל המון תרופות אך מצבו הולך ומתדרד... אני מוסיפה פירוט של התהליך שעבר. אשמח לשמוע מה ניתן לעשות. בדיקות שנעשו ב- 19.6 : צילום חזה- חדש לגרורות או לדלקת ריאות לאחר מכן עשו אנדוסקופיה של הושת והקנה ושללו את החשד לגרורות או לדלקת ריאות. היו הפרשות מרובות בקנה וריקמה דלקתית. בדיקת דם- ספירה אדומה תקינה, עליה קלה בספירה הלבנה 16.25. עליה בניטרופילים (11.36). ריבוי אאוזינוסילים. בדיקת משטח- נטרופילים רגועים עם סטייה קלה שמאלה. בדיקה פיזיקלית- כאב בפתיחת הפה והוצאת הלשון. סינדרום הורנר מצד ימין. בלוטות רוק parotid מוגדלות. לאחר ביקור זה הכלב לקח 11 יום אאוגמנטין ומשכחי כאבים. במשך שבוע הכלב היה שקט והרגיש לא טוב. בביקור השני (שבוע אחרי) - שבוע לא היה ריור וחזר הריור בזמן זה הוא אכל ושתה ממש מעט. והיה עדיין פעיל פיזית. בביקור זה בלוטות הרוק היו כבר מוגדלות יותר. לקחו דגימה נוספת של בלוטות הרוק והיו נטרופילים ( לא ידוע אם מהרוק או מהדם). לאחר ביקור הזה הכלב מקבל כבר 3 ימים : pramin, 20 מג ביום - previzon , phino barbital לאחר הביקור האחרון מצבו ממשיך להתדרד, הוא לא זז, דופק קצת מהיר, נשימות קצת מואצות וקושי לנשום, קם לעשות צרכים לעיתים רחוקות ובקושי, לא עושה על עצמו. לא אוכל כלום ולא שותה מקבל אינפוזיה יומיים. בצואה האחרונה נמצאו תולעים. יש לו אשך תמיר. האף יבש וחם רוב הזמן

06/07/2015 | 12:39 | מאת: ד"ר יובל סמואל

לנה שלום ראשית מאחל החלמה מהירה לכלב!!! שנית, נשמע שהכלב צריך דחוך לחזור לבקורת בבית החולים. בכדי לנסות להבין מה קורה אצלו חסרים לי פרטי מידע: גיל הכלב, הסטורית חיסונים , וכמובן להתבונן בבדיקות הדם ובצילומי הרנטגן. אם את לא רגועה עם האבחון במקום בו טפלת אז תמיד ניתן לפנות לחוות דעת שניה. בכל מקרה נשמע שהיית במקום בו נעשו בדיקות באופן יסודי. מקווה שהכלב יתאושש במהרה. שבוט טוב

מנהלי פורום וטרינריה