קרחות בחתולי חצר

דיון מתוך פורום  וטרינריה

17/04/2015 | 21:20 | מאת: אילנה

שלום אני מטפלת במספר חתולי חצר, כולם עוקרו וחוסנו לא מזמן.בריאים מטופחים ושבעים ורגועים. לאחרונה נקבה בוגרת התמלאה קרחות ודלדול פרווה. קצת מתגרדת. הסתובב פה חתול זר חולה שהיה עם סמפטומים דומים. לאחרונה לאחד החתולים הצעירים הופיע גם קרחונת קטנה על הראש. לא יהיה קל לתפוס להביא לבדיקה(לעיקור זה היה מבצע פרטי עם הרבה סבלנות שלי) . החשש שלי שזה גם מדבק (לשאר החתולים ואולי גם לבני האדם כי חלקם מתלטפים). מה זה יכול להיות? והאם יש לזה תרופה לבליעה כמו כדורים ( כי זו תהיה האופציה היחידה האפשרית) תודה!

19/04/2015 | 14:13 | מאת: ד"ר יובל סמואל

שלום אילנה קרחות בחתולי חצר יכול להיות אי אלו אופציות: טפילי עור ( פרעושים, סקביאס, אקריות וכו), פטריות, קרחות טראומתיות בעקבות קרבות בין החתולים, אלרגיות למיניהן וכדומה. חוץ מאלרגיה וטראומה כל שאר הגורמים הם מדבקים. קשה לתת טיפול מבלי לאבחן... אולי כדאי לפחות אחד החתולים להביא לוטרינר לבדיקה. שבוע טוב

מנהלי פורום וטרינריה