שאלה לד"ר

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן

07/08/2014 | 22:08 | מאת: מישהי

שלום, בת 26, בבדיקת ציטולוגיה של השתן (אותה התחלתי לבצע יום אחד אחרי ששיתי בדיקת ציסטוסקופיה אבחנתית שתוצאותיה היו רירית שקטה ונקיה. אחרי בדיקת הציסטוסקופיה לא לקחתי אנטיביוטיקה פשוט כי לא היה צורך) בדגימה ראשונה ושניה התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells present.class 1 והאבחנה היא NORMAL CELLULAR MORPHOLOGY אך בדגימה השלישית התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells and leukocytes present.Class 2 והאבחנה היא ALTERATION OF CELLULAR MATERIAL ,INFLAMMATORY ברצוני לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את התסמינים הנוראיים שיש לי כבר חודשים של תכיפות ודחיפות לשתן וכאבים ורגישות בבטן תחתונה ובאיבר המין?בדיקות שתן ותרבית תקינות לפני בדיקת הציטולוגיה. שבועיים לאחר בדיקת הציטולוגיה ניתן לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים כיוון שחשבו שאולי יש בצקת בשופכה(לא בשל חיידק כיוון שהתרביות תמיד שליליות) כחודש וחצי לאחר בדיקת הציטולוגיה הופיעה בבדיקת שתן כללית 500 לויקוציטים ו-66 אריתרוציטים ותרבית שלילית,ובבדיקה חוזרת שבוע אחר כך בדיקת שתן ותרבית תקינה. (לא לקחתי שום תרופה בין שתי הבדיקות) האם יש לך השערה מהי בעייתי????

כעיקרון ממליץ לבדוק מחות מין בשתן (ניקרא שתן ל PCR ל STD) יכולות להיות מחלות של השלפוחית אך אם את צעירה ובריאה יכול להיות מצב אחרי זיהום שנמשך מס חודשים בכל מיקרה צריך לברר ולטפל

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים ואסתטיים של הפות, הלדן ורצפת האגן