דלקת שתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

10/12/2016 | 18:44 | מאת: ענת

שלום איך אפשר לטפל בדלקת שטן ללא אנטיביוטיקה בשיטה טבעית?

27/12/2016 | 16:35 | מאת: טובה בר-שאן

שלום אכן אפשר לטפל בדרך טבעית . בעזרת פרוביוטיקה ,חמוציות וצמחים משתנים. בכל מקרה המלצתי לא להסתפק בהמלצות הפורום וללכת לנטורופטית שתבנה לך תוכנית. בברכת חג אורים שמח טובה בר- שאן

27/12/2016 | 21:14 | מאת: ליאור שביט הרמן

שלום ענת ישנם מספר מוצרי מדף בחנויות הטבע המיועד לטיפול בדלקות בדרכי השתן. המוביל ביותר הינו חמוציות המסייעות בפינוי החיידקים מהשופכה. לגבי מינון התייעצי עם הנטורופת בבית הטבע. כמו כן חשוב לשתות הרבה מים על מנת לשטוף את דרכי השתן. ניתן לעשות חליטה של עלי פטרוזיליה, לצנן ולשתות לאורך היום. הפטרוזיליה משתנת ולכן מועילה לשטיפה של דרכי השתן. מעבר לזה אם הדלקות חוזרות ניתן לקחת פרוביוטיקה, תוסף בשם די- מאנוז שנדבק אל החיידקים ועוזר בפינויים וגם חמוציות במינון נמוך יותר מבזמן דלקת אקוטית. במידה שהדלקות חוזרות אני ממליצה לפנות לטיפול נטורופתי על מנת להבין מדוע זה מתרחש שוב ושוב ולטפל בשורש הבעיה. * חשוב מאוד לציין שבמידה שהסימפטומים לא נעלמים לאחר מספר ימים יש לפנות לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי וזאת על מנת שלא להגיע למצב בו הדלקת מחמירה ואף הופכת למסוכנת בשל החשש להגעתה לכליות. במידה שלוקחים אנטיביוטיקה ניתן ורצוי לקחת פרוביוטיקה לתמיכה אך בנפרד מזמן נטילת האנטיביוטיקה, מרווח של שעתיים לפחות.

מנהל פורום תזונה טבעית