יש הבדל עצום בין תזונה צמחונית לטיבעונית ולכן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

06/11/2016 | 16:29 | מאת: אבי

אין לכלול אותן באותה קטגוריה "תזונה צמחונית וטיבעונית". מי שצמחוני ואוכל חלב ומוצריו ו\או ביצים מקבל את ה B12 ואת כל חומצות האמינו בצורה מאוזנת, בשונה לחלוטין מטבעוני שנמנע לחלוטין מכל מוצר מהחי. וגם בטיבעוניות יש דרגות ורמות שונות מכאלה שאוכלים רק פרי שנושר מהעץ ולא אוכלים דבש דבורים וכאלה שטוענים שצמחים שלמים כמו גזר סלק או נבטים אסורים לאכילה , ומצד שני טיבעונים שכן אוכלים חלב אבל לא ביצים וכן הלאה.

06/11/2016 | 18:50 | מאת: אורנה

אכן יש הבדל עצום בין תזונה צמחונית וטבעונית אך ההבדל הוא בכך שתזונה צמחונית היא מזיקה לבריאות, חלב וביצים הם גורמי מחלות ואנשים צמחונים נוטים לאכול מהם יותר ואילו תזונה טבעונית בריאה הכוללת ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, נותנת לנו את כל מה שהגוף שלנו זקוק לו ומגנה עלינו מפני מחלות.

06/11/2016 | 21:03 | מאת: תגובה

הכללות, כמו שאת עושה, הן הדבר הכי לא נכון לעשות, ואין להן קשר למציאות. תבררי במקומות המתאימים ותמצאי טבעונים שחטפו מחלות קשות, ותמצאי צמחונים ותמצאי כאלה שאינם צמחונים וגם לא טבעונים. יש כל כך הרבה בעיות רפואיות שהרפואה (וכל מומחה אחר..)לא יכולה לדעת מה הסיבה שהן צצו דווקא אצל אדם זה או אחר. והן קורות ללא מיתאם/קורלציה כלשהו לתזונה כזו או אחרת. אין מי שמוגן לחלוטין ממחלות, ובטח שלא בזכות תזונה כזו או אחרת.

23/11/2016 | 17:22 | מאת: עמית

נא לא לערבב אמונה דתית עם מדע כל השטויות וההשמצות על החלב הן מופרכות הכול מוגלה/אנטיביוטיקה/סידן הכול מופרך ,יוגורט זה מאכל בריאות מהדרגה הכי גבוהה ,מרבית העמים המאריכים ימים בבריאות מיטבית אוכלים יוגורט וגבינות. ביצים הן מאכל בריא ומצויין מגובה מדעית ,כל אמירה נגדן זה אמירה הנובעת מאמונה דתית

מנהל פורום תזונה טבעית